Jak připravit palačinky z vývaru
Vývar je neobvyklé jídlo, jehož genialita spočívá v maximálním využití ingrediencí. Vaříme to nejlepší maso, zeleninu a koření ve vodě. A tyto ingredience, i když byly použity jednou, lze použít znovu.
Skvělý způsob, jak využít maso z vývaru, je připravit z něj náplň. Tu pak můžete přidat v různých formách do pelmení, paštátů nebo palačinek, jako jsou tyto . Osmažené dozlatova budou skvělým druhým chodem – i po takovém masitém, voňavém polévce.
Nenalévejte ho na hranolky, ale potřete jím pánev. Starý tuk zmizí a pánev bude zářit jako nová.
Připravte si palačinky s masem z vývaru
Tyto palačinky s masem z vývaru jsou skvělým každodenním jídlem. Lze je připravit rychle a snadno, protože vařené maso je již měkké. Část náplně lze zmrazit pro budoucí použití.
Ingredience
½ kg vařeného masa
400 ml mléka
120 g mouky
1 cibule
2 stroužky česneku
2 vejce
40 ml oleje
Sůl, pepř
Rozpuštěné máslo na smažení
Krokety z palačinek a masa připravené v bujónu
Rozbijte vejce do misky, přidejte špetku soli a rozšlehejte, přidávejte po troškách mléko. Přidejte olej (můžete nahradit rozpuštěným máslem). Po smíchání tekutých ingrediencí prosejte mouku a vypracujte hladké těsto.
Palacinky smažte na pánvi potřené rozpuštěným máslem. Vyklopte je na talíř a nechte vychladnout. Mezitím připravte náplň.
Maso z vývaru nasekejte nebo rozmixujte. Na pánvi osmažte cibuli na lžíci rozpuštěného másla. Až bude hmota hladká, přidejte prolisovaný česnek a maso . Chvíli osmažte a nechte vychladnout.
Palačinky s masovou náplní stočte do trojúhelníků nebo rolád podle libosti. Osmažte je na pánvi z obou stran do křupava. Podávejte ihned jako jednoduchou a rychlou večeři nebo odložte na oběd, který lze také ohřát v mikrovlnné troubě.