Beru šálek podmáslí a půl kila jahod. Za hodinu jím lahodný dort.

Je to jeden z nejjednodušších ovocných dortů, které znám. Je nadýchaný a velmi vláčný. V sezóně ho vždy připravuji s jahodami.

Vše, co potřebujete, jsou jednoduché ingredience a sezónní ovoce, v tomto případě jahody.

Tento dort jsem připravovala s různými druhy ovoce, ale podle mého názoru je varianta s čerstvými, šťavnatými jahodami bezkonkurenční. Tento dort se vždy podaří a je to jeden z receptů, se kterým můžete směle začít své dobrodružství v pečení dortů.

Jak připravit jahodový koláč s podmáslím?

Beru šálek podmáslí a půl kila jahod. Za hodinu jím lahodný dort.

Připravit paštátový dort je velmi jednoduché. Nepotřebujete mixér, nemusíte nic šlehat, míchat ani čekat, až těsto vykyne. Vše, co potřebujete, jsou dvě misky a vidlička nebo stěrka na míchání: suché a tekuté ingredience smíchejte zvlášť a poté je smíchejte dohromady.

Tip: V receptu můžete podmáslí nahradit přírodním jogurtem. Bude fungovat podobně a dodá koláči nadýchanost a příjemnou vlhkost.

Recept:Jahodový koláč s podmáslím

Ingredience

  • 500 g jahod
  • 3 šálky mouky
  • 3/4 šálku moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1,5 čajové lžičky sody bikarbóny
  • 3 vejce
  • 1 sklenice podmáslí
  • 1/2 sklenice oleje
  • Beru šálek podmáslí a půl kila jahod. Za hodinu jím lahodný dort.

Postup

  1. Příprava dortu V jedné misce smíchejte suché ingredience: mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu, vanilkový cukr, a v druhé misce smíchejte tekuté ingredience: vejce, olej a podmáslí. Nalijte smíchané tekuté ingredience do suchých a promíchejte. Nalijte těsto do formy na pečení vyložené papírem na pečení. Jahody rozkrojte na poloviny a rozložte na dort.
  2. Pečení dortu Pečte dort asi 50 minut při teplotě 180 stupňů Celsia (dokud špejle vytažená z dortu nebude suchá).
Přejít nahoru