Od teď budeme jíst kedlubny jen takhle.

I ti, kteří kedlubny nemají rádi, si tyto vzduchem smažené kedlubny zamilují. Šťavnaté a jemné – velmi chutné!

Cože, nemáte rádi kedlubny? To se musí změnit! Stačí zeleninu připravit ve fritéze! Kedlubny se ve fritéze snadno připravují, jsou křupavé a jemné, aniž by bylo potřeba použít velké množství oleje. Kedlubny si zamilují i ti nejvybíravější jedlíci.

Recept na kedlubny z horkovzdušné fritézy

Od teď budeme jíst kedlubny jen takhle.

Kohlrabi je zelenina, která je často opomíjena. Mnoho věcí hovoří v její prospěch. Kohlrabi obsahuje hodně vitamínu C, draslíku a hořčíku. Kyselina listová a cenné hořčičné oleje. Tyto sekundární rostlinné živiny mají preventivní účinky proti rakovině. Kolarátka je zároveň bohatá na vlákninu a dlouho udržuje pocit sytosti.

Tip: Cenné živiny kolarátky nejsou obsaženy pouze v hlízách. Listy jsou také jedlé a obsahují cenné látky. Malé listy jsou dobré do salátů, větší se blanšírují jako zeleninová příloha.

Kohlrabi připravená ve fritéze je nejen zdravá, ale také chutná. Příprava v malé horkovzdušné troubě zajistí rovnoměrné prohřátí zeleniny ze všech stran. Součástí balení jsou smažené aroma a lehká svačina! Kousky uvnitř zůstávají máslově jemné. Trocha drceného česneku a čerstvě mletého černého pepře dodávají pokrmu lahodnou chuť. Ideální zeleninová příloha, která potěší i ty, kteří obvykle preferují maso jako chuťový doplněk.

V současné době nám chutná nejen kolrabi připravená ve fritéze. Nemůžeme se nabažit tohoto praktického kuchyňského spotřebiče.

Kolrabi z horkovzdušné fritézy

Ingredience

  • 4 hlávky kolrabi
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1/2 citronu
  • trochu čerstvé petrželky
  • Od teď budeme jíst kedlubny jen takhle.

příprava

  • Kohlrabi očistěte a nakrájejte na malé kousky. Vložte je do misky.
  • Očistěte stroužky česneku a vmačkejte je do kedluben. Nebo je můžete nakrájet na velmi jemno. Přidejte sůl a olej a důkladně promíchejte.
  • Vložte kedlubny do fritovacího košíku a smažte ve fritéze při teplotě 200 °C po dobu 12–15 minut. Mezi tím košík několikrát protřepejte.
  • Smaženou kedlubnu vraťte do misky a dochuťte černým pepřem, citronovou šťávou a čerstvou nasekanou petrželkou podle chuti.
Přejít nahoru