Sbohem, oves a quinoa: bezlepkové vločky, které zpomalují stárnutí, posilují svaly a paměť.

Ačkoli je tento produkt stále málo známý, má mnoho antioxidačních vlastností, které jsou prospěšné pro zdraví, pokud se přidává do jídel, jako je jogurt k snídani, kaše nebo saláty.

  • Úžasný superprodukt, který vyhazujete, ale který ve skutečnosti snižuje hladinu cholesterolu

Quinoa a oves se staly vzájemně se doplňujícími spojenci v jakémkoli zdravém stravování, protože dodávají tělu vlákninu a bílkoviny a vyvolávají pocit sytosti, který pomáhá udržovat vyváženou hmotnost. Nyní se však na španělském trhu objevuje nový obilninový produkt. Neobsahuje lepek, je stejně chutný, není třeba ho namáčet a obsahuje antioxidanty a látky posilující mozek a svaly.

Sbohem, oves a quinoa: bezlepkové vločky, které zpomalují stárnutí, posilují svaly a paměť.

Název obiloviny, o které mluvíme, je quinoa nebo quinoa (Chenopodium pallidicaule), pochází z And a dodává nečekanou křupavost těm nejneočekávanějším receptům. Ačkoli je stále těžké ji najít v supermarketech, lze ji najít v obchodech s bylinkami a obchodech specializujících se na vegetariánské produkty. Pojďme se podívat na všechny její vlastnosti a na to, s čím ji lze kombinovat, abychom co nejlépe využili její prospěšné vlastnosti.

Co je to canihua, módní vločky?

Canihua neobsahuje lepek a má řadu zdraví prospěšných vlastností.

Canihua je produkt, který se stal populární mezi lidmi s nesnášenlivostí lepku a také mezi těmi, kteří se drží vegetariánské stravy, protože obsahuje mnoho živin, které doplňují jiné zdravé pokrmy. Kromě quinoa nebo ovsa je tato bezlepková kaše snadno použitelná v kuchyni, protože ji není třeba před konzumací několik hodin namáčet.

Sbohem, oves a quinoa: bezlepkové vločky, které zpomalují stárnutí, posilují svaly a paměť.

Stejně jako quinoa jsou plody této „nové“ obilniny menší a konzumují se hlavně v peruánských horách. Mezi více než 300 odrůdami fialové barvy je caniva nejvýživnější ze všech druhů, protože obsahuje velké množství minerálů, jako je železo a vápník, a také vitamíny B2 a B3.

Kaniwa, která je již považována za superpotravinu, má i v malých dávkách mimořádně vysokou nutriční hodnotu, zejména díky antioxidantům flavonoidům a fenolům, které bojují proti stárnutí buněk.

Přejít nahoru