Nalijte 1 lžíci do hrnce s vývarem. Bude 100krát lepší a zdravější.

Vývar na neděli? V mnoha domácnostech je téměř povinností. Díky jedné koření bude zdravější a chutnější. Vyzkoušejte tento jednoduchý trik. Přínos je obrovský.

Kuřecí polévka na neděli

Vývar je jídlo, které není třeba představovat. Zahřívá, sytí a asociuje se s rodinnými obědy. Prakticky každý má svůj osvědčený recept na toto jídlo. Někdy však stojí za to vyzkoušet kulinářské experimenty a přidat do tohoto jídla další ingredienci, která ovlivní jeho chuť, barvu a prospěšné vlastnosti.

Nalijte 1 lžíci do hrnce s vývarem. Bude 100krát lepší a zdravější.

Kuchařští odborníci a dietologové často zdůrazňují, jak důležité je pečlivě vybírat správné ingredience pro tuto polévku. Měli bychom se vyhnout bujónovým kostkám nebo maggi, které jsou plné umělých barviv. Místo toho můžeme rozhodně použít aromatické koření.

Přidejte ho do bujónu, nebudete litovat.

Jedním z koření, které rozhodně stojí za to přidat do vývaru, je kurkuma. Existují minimálně 3 důvody, proč bychom ji měli používat. Za prvé, má pozitivní vliv na naši imunitu. Ačkoli na to myslíme zejména v zimě a na podzim, neměli bychom ji zanedbávat ani v letních měsících.

Za druhé, kurkuma obsahuje účinné látky, které zabraňují zažívacím potížím. A její charakteristická kořeněná chuť skvěle umocňuje chuť polévky. Pokud se rozhodnete přidat toto koření do vývaru, zvažte také přidání trochy kari. Skvěle se hodí ke kurkumě a dodá pokrmu lehce orientální nádech. Určitě ji ocení milovníci výrazných chutí.

K přípravě vývaru s kurkumou není nutné se vzdát osvědčeného receptu. Koření se přidává do vroucího vývaru. Jaké další ingredience stojí za to do vývaru přidat?

Nalijte 1 lžíci do hrnce s vývarem. Bude 100krát lepší a zdravější.

Co přidat do vývaru?

Skvělý nápad pro zvýraznění chuti a aroma vývaru je přidat hřebíček. Přidejte 2-3 kusy na přibližně 2 litry polévky, na konci vaření (nejlépe v posledních 15-20 minutách).

Hřebíček, stejně jako kurkuma a kari, zlepší chuť vývaru, dodá mu pikantní příchuť a cenné výživné vlastnosti. Toto nenápadné koření podporuje činnost jater, zmírňuje žaludeční potíže, posiluje kosti a klouby.

Přejít nahoru