Zde je způsob přípravy kávy s neobvyklou přísadou. Změní chuť nápoje pouze k lepšímu, podobně jako méně zdravý cukr a mléko. Zároveň má mnoho prospěšných vlastností. Zejména z něj bude těžit vaše postava.
Káva s levandulovým sirupem
Mnoho lidí, kteří drží různé diety, se bojí kávy. Domnívají se, že je nepřítelem zdravé výživy. Avšak i tam, kde tyto mýty přetrvávaly, byly již dávno vyvráceny.
Káva nezpůsobuje srdeční onemocnění v takové míře, jak se dříve předpokládalo. A pokud jde o dietu snižující příjem kalorií, je ve skutečnosti velmi prospěšná. I několik šálků denně je prospěšných a povzbuzuje nás k činnosti, což je při nedostatku kalorií důležité.
Káva při dietě
Káva prakticky neobsahuje kalorie . Místo toho nám dodává mnoho prospěšných látek. Patří mezi ně antioxidanty, které snižují záněty v těle. Jediné, na co je třeba dávat pozor, je vyvážený příjem minerálů.
To, co nejvíce škodí našemu jídelníčku při konzumaci kávy, jsou přísady. Mnoho lidí, kteří se nazývají milovníky kávy, si však kávu bez cukru a/nebo mléka nedokáže představit. Škodlivost cukru pro štíhlou postavu není třeba nikomu vysvětlovat.
Káva s náhražkou cukru
Proto stojí za to hledat alternativy k těmto druhům nápojů. Samozřejmě, trochu cukru nikomu neublíží, ale vždy se najde „trochu tady, trochu tam“ a to přidává značný přebytek prázdných kalorií. Jakékoli přísady do kávy by měly být prospěšné, nikoli škodlivé pro zdraví.
Proto kromě skořice, kardamonu nebo sezamové pasty tahini stojí za to doporučit také francouzský způsob přípravy kávy s levandulovým sirupem. Levandule je rostlina, kterou v kuchyni nepoužíváme v nadměrném množství kvůli její silné vůni. V malých množstvích a pro zvláštní příležitosti však stojí za zvážení.
Zdravá levandule
Levandule má analgetické a protizánětlivé účinky a také uklidňující účinek. Pomáhá snižovat váhu a urychluje trávení. Zlepšuje také kvalitu spánku, což vede ke zlepšení celkové funkce organismu.
Levandulový sirup je poměrně obtížné koupit. Není to nemožné, ale můžete si ho také vyrobit doma. K tomu musíme pouze ujistit, že se jedná o jedlou odrůdu levandule.
Nerafinovaný cukr a vodu v poměru 1:1 podle objemu smíchejte v hrnci. Přidejte čtvrt sklenice levandulových lístků. Zahřejte na mírném ohni, dokud se cukr úplně nerozpustí. Poté sejměte z ohně a nechte vychladnout.
Hotový levandulový sirup přelijte do láhve. Používáme ho k oslazení kávy v malém množství. Pokud do něj přidáváme cukr , děláme to pro své zdraví.