Potraviny, které jíme stále méně a méně a které podle výzkumů v létě snižují hladinu cukru v krvi až o polovinu

Ačkoli jednou z nejpozoruhodnějších vlastností cibule je to, že nás rozpláče , v ostatních ohledech je skutečným výživným pokladem a nezbytnou surovinou kuchyně . Ve skutečnosti jeho vrstvy skrývají četné léčivé a výživné vlastnosti a je bohatý na minerály, mikroelementy (vápník, chlor, síru a brom) a vitamíny (A, B, C a E).

Konzumace příliš velkého množství cibule však může mít negativní dopady na zdraví. Fruktany v cibuli nelze strávit ani vstřebat lidským organismem kvůli nedostatku enzymů ve střevech .

To může vést k hromadění fruktanů ve střevech a způsobit zažívací potíže, jako je nadýmání, bolesti břicha, plynatost a křeče. Tato citlivost se však může lišit a někteří lidé mohou být náchylnější k vyskytování těchto vedlejších účinků.

Potraviny, které jíme stále méně a méně a které podle výzkumů v létě snižují hladinu cukru v krvi až o polovinu

Podle různých studií lze mezi jeho výhody zařadit následující:

1. Antioxidant

Obsahuje kvercetin – flavonoid s protizánětlivými, protialergickými a protirakovinnými vlastnostmi.

2. Snižuje hladinu cukru v krvi

Zdá se, že tato zázračná přísada – navzdory sporům na sociálních sítích – může snížit hladinu cukru až o 50 %. Alespoň to je jeden z klíčových závěrů studie představené na výročním zasedání Společnosti endokrinologů.

3. Podporuje zdraví trávicího systému.

Zabraňuje kvašení ve střevech, výskytu parazitů a zácpě.

4. Je dobré pro krevní oběh

Zabraňuje tvorbě krevních sraženin a zlepšuje krevní oběh.

Přejít nahoru