Technika tří obratů je nejlepší způsob, jak co nejlépe zachovat šťavnatost a chuť ryby a omáčky.
Před několika týdny jsme měli doma oslavu a já jsem připravila karbanátky z tresky a krevet , které jedné mé kamarádce velmi chutnaly. Když jsem s ní mluvila, řekla mi, že je chce také připravit, ale není si jistá, protože „s rybami to moc neumím“. Ukázalo se, že pokaždé, když ji vaří, ji přepeče, což je docela častá chyba, které se dá vyhnout, pokud pečlivě sledujete dobu vaření (i když ta se může lišit v závislosti na velikosti ryby a dalších faktorech).
Prozradím vám tajemství, jak připravit rybu tak, aby byla vynikající , ať už se rozhodnete ji grilovat, péct v troubě nebo smažit na pánvi.
Technika tří otočení
Tato metoda je velmi chytrý způsob, jak využít mléčnost a želatinu ryby, a bude ještě lepší, pokud vyberete kvalitní produkt, což je u ryb velmi důležité. Ideálně použijte bílou rybu, například halibuta, tresku nebo platýse, ale ve skutečnosti se hodí jakákoli ryba. Šéfkuchař také uvedl, že dušená ryba bude chutnější, pokud ji před podáváním necháte několik minut odpočinout na pánvi nebo na plechu.
Mně se obzvláště líbí nápad zapéct rybu v troubě, ale vyberte si způsob, který vám více vyhovuje. Myšlenka spočívá v tom, že na plech dáte vrstvu osmažené cibule a vařených brambor a na to položíte rybu. Pečte 8 minut při teplotě 180 °C. Mezitím použijte olej, na kterém jste smažili cibuli, a osmažte v něm trochu česneku a čerstvého kajenského pepře, aby jídlo nebylo suché. Když česnek začne hnědnout a ryba bude hotová, vyjměte ji z trouby a přelijte omáčkou. To je první chod.
Olivový olej je základní ingrediencí pro přípravu česnekového sofrito.
Druhý krok zahrnuje přidání kvalitního sherry octa, jablečného octa nebo jakéhokoli jiného octa, který máte rádi, do hrnce, ve kterém jste připravovali česnekovou omáčku. Vařte několik minut, aby se vsákla veškerá tekutina, která se usadila na dně pánve, promíchejte a nalijte na rybu, která bude stále na plechu.
A pro třetí chod budete muset pouze přelít rybí šťávu z plechu do hrnce. Vařte několik minut, poté přeneste rybu, cibuli a brambory na hezký servírovací talíř. Pokapejte šťávou z hrnce a hotovo!