Většina lidí kolem nás a také nás samých, hodně, když někdo vydává hluk například polévku, a ačkoli v jiných kulturách, jako je východ, je skutečnost, že je známkou chvály, kdo připravil jídlo, na Západě je něco, co prostě není podporováno. Však, Zdá se, že nedávný průzkum vyzkoušel, co vydat hluk s jídlem A kromě debaty, pokud se jedná o něco, se zdá, že To nám umožňuje zlepšit kvalitu potravin.
Hluk s jídlem zlepšuje kvalitu misky podle nové studie
Je jasné, že většina z nás nenávidí ty, kteří vydávají hluk, zatímco jedí, a přestože ve zvyku žvýkání a že je slyšet, je to považováno za dobré vzdělání, věříme opaku, ale ale ale věříme opaku, ale ale také Věděli jste, že pokud jíte a vydáváte hluk, udělejte jídlo ještě chutnějším?
Abych to ukázal, Josef Youssef, zakladatel a šéfkuchař Kitchen Theory, spolu s Charles Spencer z Krmili a 207 západních účastníků to muselo Ochutnejte zeleninovou polévku. Jídlo bylo podáváno v šálcích nebo miskách s lžičkou již dvě různé teploty.
ÚčastníciTato preferovaná polévka, když byla podávána v šálku A, když sloužil v misce, Řekli, že chuť byla „úplnější“, když vypili polévku a hluk. «Výsledky odhalily, že polévka měla výrazně intenzivnější chuť při usrkáváníAčkoli účastníci se také cítili trochu více sebevědomí », Řekněme autoři studie zveřejněné v Mezinárodním časopise Gastronomy and Food.
Proč tato vzácnost? Chuť je omezený smysl: Naše chuť papily mohou vnímat pouze hořké, sladké, slané, kyselost a umami (chuť, která se nachází v mnoha vařených masách). Ostatní smysly jsou však také součástí rovnice, jako je zrak, vůně a … ucho! «Náš čich je tu, aby nám řekl, jak chutné jídlo může být «, Kostky Youssef.
On Zvýšená chuť by však mohla souviset s jinými faktory. Ve skutečnosti Pití tímto způsobem by mohlo přilákat více kyslíku do úst, což by mohlo mírně změnit chuť desky . Dosud není něco, co by bylo možné dosáhnout tohoto závěru, pokud například vezmeme v úvahu, že ochutnávače vín například často usilují o pití nápoje, protože to může zvýšit jeho chuť.