Rukola je fantastická ingredience pro saláty

Rostliny slouží, ale mnoho z nich má léčivé vlastnosti a dokonce i některé mohou být konzumovány. Dnes vám chceme něco ukázat Jedlé divoké rostlinyVšichni z nich bezpochyby perfektní, aby velmi zvláštní dotek některých jídel.

Všechny tyto rostliny sloužily jako jídlo po stovky let, ale postupem času přestaly konzumovat.

To jsou některé jedlé divoké rostliny

  1. Wildcard: Před tisíci lety se konzumuje, tolik, že v době římské říše se používá jako afrodiziakum. V současné době se používá hlavně v salátech, ačkoli je začleněn do mnoha jídel středomořské kuchyně.
  2. Bledý: Patří do rodiny Chenopodioideae a jeho list je obzvláště konzumován, i když pravdou je, že celá rostlina může být konzumována syrovou i vařenou. Jejich ovoce slouží k výrobě mouky nebo infuzí.
  3. Carrancha: Používá se zejména k vytváření infuzí, protože má léčivé vlastnosti, které zahrnují pot, čištění a diuretiku. Jeho kořeny macerovaných slouží k tomu, aby pomohly léčit rány.
  4. Pampeliška: Je to bezpochyby jedna z nejznámějších jedlých divokých rostlin, druh s čistícím a diuretickým vlastnostmi, které jsou velmi dobré pro boj proti zácpě nebo otravě.
  5. Menta: Je to jedna z nejpoužívanějších rostlin po celém světě, protože má velmi zvláštní čerstvou chuť. Má antiseptické, antipasmodické a analgetické vlastnosti. Je konzumován hlavně jako infuze, i když může být také surový.
  6. Purslane: Může být konzumován téměř zcela listy i semena, která se používají k výrobě chleba. Má velmi zajímavé trávicí vlastnosti.
  7. Borage: Zavřeme náš vrchol dalším z nejpoužívanějších jedlých divokých rostlin, protože v tomto případě lze všechny jeho části konzumovat. Používá se zejména pro saláty, ale také pro vývary a polévky. Může být konzumován syrový, ale jeho vlasy jsou docela nepříjemné, takže je vždy lepší je vařit trochu, aby se připravil.












Nejnovější v seznamech

Nejnovější zprávy