Moje máma dělá salát z čínského zelí s touhle přísadou. Je pryč během chvilky.

V mé domácnosti se večeře neobejde bez pořádné porce zeleniny. Čínské zelí se u nás často objevuje na stole. Nedávno mi máma prozradila recept na salát z této zeleniny, obohacený o jednu přísadu, která tomuto předkrmu dodává novou chuťovou dimenzi.

Čínské zelí se používá k přípravě lehkých polévek a bigosu, ale nejzdravější je, když se tepelně nezpracovává. Obsahuje vitamíny A, C, K a skupiny B, které podporují imunitní systém. Kromě toho obsahuje vlákninu, která pomáhá trávení a urychluje metabolismus.

Proto stojí za to tuto zeleninu používat v různých salátech. Jeho chuť vylepšíme přidáním červených fazolí z konzervy . Za pár minut máte hotovou barevnou předkrm, který zmizí z talíře v mžiku.

Moje máma dělá salát z čínského zelí s touhle přísadou. Je pryč během chvilky.

  • Ingredience na salát z čínského zelí a červených fazolí

Salát z čínského zelí podle receptu mé maminky se připravuje z barevné zeleniny. Vše doplňuje majonézovo-jogurtová omáčka, která ideálně spojuje všechny přísady a dodává jídlu jemnou chuť.

Jaké ingredience budeme potřebovat k přípravě salátu z čínského zelí a červených fazolí? Zde je seznam:

  • 1/2 hlávky čínského zelí;
  • 1/2 plechovky červených fazolí;
  • 1/2 červené papriky;
  • 1/2 jablka;
  • 3 nakládané okurky;
  • 3 větvičky petržele;
  • 1 stroužek česneku;
  • 3 lžíce přírodního jogurtu;
  • 2 lžíce majonézy;
  • 1 lžíce citronové šťávy;
  • koření: sůl a pepř podle chuti.
  • Moje máma dělá salát z čínského zelí s touhle přísadou. Je pryč během chvilky.

Recept na salát z čínského zelí s červenými fazolemi

Nejprve připravíme zeleninu na salát: nakrájíme čínské zelí, slimme červené fazole, nakrájíme papriku a nakládané okurky na kostičky a jablko nastrouháme na hrubé struhadle.

Smíchejte všechny zeleniny v misce a připravte omáčku v samostatné misce. K tomu smíchejte přírodní jogurt s majonézou a citronovou šťávou. Přidejte prolisovaný česnek a koření.

Salát z čínského zelí zalijte jogurtovo-majonézovou omáčkou a vše promíchejte . Na závěr posypte pokrm nasekanou petrželkou.

Tento salát bude skvělým doplňkem k masovým pokrmům, zejména k vepřovým kotletám, smaženému kuřeti nebo domácímu mletému masu . Hodí se také k bramborám nebo obilovinám, kterým dodá svěžest a lehkou zeleninovou chuť.

Přejít nahoru