V mé domácnosti se večeře neobejde bez pořádné porce zeleniny. Čínské zelí se u nás často objevuje na stole. Nedávno mi máma prozradila recept na salát z této zeleniny, obohacený o jednu přísadu, která tomuto předkrmu dodává novou chuťovou dimenzi.
Čínské zelí se používá k přípravě lehkých polévek a bigosu, ale nejzdravější je, když se tepelně nezpracovává. Obsahuje vitamíny A, C, K a skupiny B, které podporují imunitní systém. Kromě toho obsahuje vlákninu, která pomáhá trávení a urychluje metabolismus.
Proto stojí za to tuto zeleninu používat v různých salátech. Jeho chuť vylepšíme přidáním červených fazolí z konzervy . Za pár minut máte hotovou barevnou předkrm, který zmizí z talíře v mžiku.
- Ingredience na salát z čínského zelí a červených fazolí
Salát z čínského zelí podle receptu mé maminky se připravuje z barevné zeleniny. Vše doplňuje majonézovo-jogurtová omáčka, která ideálně spojuje všechny přísady a dodává jídlu jemnou chuť.
Jaké ingredience budeme potřebovat k přípravě salátu z čínského zelí a červených fazolí? Zde je seznam:
- 1/2 hlávky čínského zelí;
- 1/2 plechovky červených fazolí;
- 1/2 červené papriky;
- 1/2 jablka;
- 3 nakládané okurky;
- 3 větvičky petržele;
- 1 stroužek česneku;
- 3 lžíce přírodního jogurtu;
- 2 lžíce majonézy;
- 1 lžíce citronové šťávy;
- koření: sůl a pepř podle chuti.
Recept na salát z čínského zelí s červenými fazolemi
Nejprve připravíme zeleninu na salát: nakrájíme čínské zelí, slimme červené fazole, nakrájíme papriku a nakládané okurky na kostičky a jablko nastrouháme na hrubé struhadle.
Smíchejte všechny zeleniny v misce a připravte omáčku v samostatné misce. K tomu smíchejte přírodní jogurt s majonézou a citronovou šťávou. Přidejte prolisovaný česnek a koření.
Salát z čínského zelí zalijte jogurtovo-majonézovou omáčkou a vše promíchejte . Na závěr posypte pokrm nasekanou petrželkou.
Tento salát bude skvělým doplňkem k masovým pokrmům, zejména k vepřovým kotletám, smaženému kuřeti nebo domácímu mletému masu . Hodí se také k bramborám nebo obilovinám, kterým dodá svěžest a lehkou zeleninovou chuť.