Tvaroh stále láme rekordy popularity. Nyní už nejen sportovci a lidé dodržující dietu s vysokým obsahem bílkovin připravují z něj rohlíky, dezerty a palačinky. Praktické balení dostupné v obchodech umožňuje vzít si ho s sebou jako svačinu do práce. Cítíte pokles výkonnosti? Smíchejte tvaroh s křupavou přísadou.
Na trhu jsou k dispozici různé druhy tvarohu, takže si můžete vybrat produkt, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám. Klasický tučný tvaroh se nejčastěji ocitá v košících lidí kvůli své krémovější chuti a lepší stravitelnosti vitamínů. Existují také lehké sýry se sníženým obsahem tuku a také bezlaktózové – pro lidi, kteří mají problémy s trávením tohoto cukru.
Tato kombinace je superprodukt.
Pokud jste si během polední přestávky dali tvaroh, stačí ho smíchat s vlašskými ořechy a bude bohatý nejen na bílkoviny a vápník, ale také na mnoho cenných vitamínů, minerálů a omega-3 mastných kyselin. Jejich obsah zvyšuje vstřebávání vitamínů A a D z tvarohu. Tyto dvě ingredience v kombinaci představují skutečný superprodukt, který podporuje nárůst svalové hmoty, vývoj kostí a práci mozku.
Tvaroh s vlašskými ořechy – předkrm, který by měl zaujmout také lidi, kteří drží dietu na hubnutí. Bílkoviny ze sýra v kombinaci s prospěšnými tuky a vlákninou z vlašských ořechů zajišťují dlouhodobý pocit sytosti a snižují chuť na další, méně zdravou svačinu.
Recept na tvarohovou omáčku k grilované zelenině
Použijte tyto dvě ingredience, které vám umožní komplexně se postarat o své tělo, a připravte si lahodnou omáčku k grilované zelenině
Ingredience:
- 100 g tvarohu,
- 50 g vlašských ořechů,
- 1 hlava česneku,
- 1-2 lžíce olivového oleje,
- 1 lžička citronové šťávy,
- hrst čerstvé zelené bylinky – petržel, kopr, tymián nebo koriandr,
- sůl a pepř podle chuti.
Příprava:
- Připravte si restovaný česnek. Odřízněte horní část hlávky, aby byly vidět stroužky. Pokapejte lžící olivového oleje, posypte solí a zabalte do alobalu. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia na 30–40 minut. Po uplynutí této doby vyjměte česnek a rozbalte alobal. Po vychladnutí vymačkejte dužinu do misky.
- Vlašské ořechy opražte na suché pánvi – nezapomeňte je míchat, aby se nepřipálily. Jakmile začnou příjemně vonět, vyjměte je z pánve. Po vychladnutí je přendejte do kuchyňského robotu a rozemlejte na prášek.
- V misce smíchejte smažený česnek s tvarohem a nasekanými vlašskými ořechy. Přidejte trochu citronové šťávy, sůl, pepř a čerstvou zeleninu.