Tady je skvělý způsob, jak uchovat bylinky, které často používáme. Kopr, petržel nebo libeček se v mrazáku v této formě skvěle uchovají.
Jak zmrazit kopr
Ačkoli o tom málokdy přemýšlíme, bylinky – kopr, petržel, zelená cibule – jsou také sezónní produkty. Nejlepší je nakoupit je, když jsou nejbohatší a nejlevnější. Odtud pochází tradice mrazit bylinky, aby byly vždy po ruce.
Nejběžnějším řešením tohoto problému se staly litrové krabice od zmrzliny. Bohužel to není nejlepší řešení.
Co použít místo kartonových krabic od zmrzliny?
Kopr skladovaný v prostředí s velkým množstvím vzduchu (například v krabici od zmrzliny) rychle absorbuje jiné vůně. Přitom ztratí hodně vody, která krystalizuje na listech. Výsledkem je zmražený, ale sušený (tj. sublimovaný) kopr.
Existuje mnoho způsobů, jak kopr (a podobné koření) připravit na zimu. Někteří lidé používají vynikající, ale ne příliš univerzální metody, například ho polévají olivovým olejem. Máme jednoduchý tip: dejte porce kopru do forem na led. Takto připravený kopr skvěle podtrhne chuť salátů a vařených brambor.
Jak zmrazit kopr
Krok 1 . Kopr umyjte a nakrájejte na jemno.
Krok 3 . Nakrájený kopr vložte do forem na led.
Krok 3 . Formy vložte do mrazáku.