Proto doporučují konzervované sardinky již nekonzumovat.

Věnujte pozornost důvodu, proč byste neměli konzumovat konzervované sardinky.

Možná už nikdy nebudete jíst konzervované sardinky z vážného důvodu, o kterém jste možná dosud nevěděli. Zejména pokud vezmeme v úvahu, že budeme hledat ingredienci, která se jeví jako mimořádně prospěšná. Konzervy se stávají detailem, který získal určité prvky, které se nakonec mohou stát základem zdravé výživy, schopné nás učinit zdravějšími. Zejména pokud vezmeme v úvahu některé změny, které bychom měli začít vizualizovat.

Sardinky jsou ryba, kterou je třeba vzít v úvahu. Zejména pokud se zaměříme na řadu vlastností, které se mohou kdykoli projevit. Tato ryba, kterou stále častěji vylučujeme ze svého jídelníčku, se může nakonec stát problémem. Zejména v těchto dnech, kdy musíme hledat, co můžeme získat z levných, předem připravených produktů, které nám mohou pomoci v nejedné obtížné situaci. Toto jídlo, které má pověst drahého a naplňujícího náš domov příjemnými pocity, bude ve skutečnosti obsahovat řadu prvků, které se nakonec stanou klíčovými.

Proto doporučují konzervované sardinky již nekonzumovat.

 

Důvod, proč se doporučuje tyto potraviny nejíst

Konzervy jsou dobrým prostředkem k přežití, vzhledem k mnoha dalším věcem, které se v těchto dnech mohou stát naším záchranným kruhem. Možná bychom se k nim měli začít chovat šetrněji, protože nám nabízejí dobře konzervovaný produkt, zejména pokud jsou vyrobeny na bázi olivového oleje.

Tato jídla se mohou stát těmi, která nás budou provázet v nadcházejících dnech. Rybí konzervy jsou nejrychlejším způsobem konzumace ryb. Díky nim získáte řadu dobrých vlastností, které bychom možná ani nezvážili, ale které nám mohou pomoci dostat se z nejedné obtížné situace.

Tyto konzervy mají své kladné i záporné stránky, mezi které patří zejména obsah tuku a sodíku, proto nejsou vhodnou volbou, pokud máte vysoký krevní tlak nebo chcete zhubnout. Je důležité pochopit všechny vlastnosti těchto produktů, které nakonec přizpůsobíme moderním podmínkám. Odborníci varují před řadou toxinů, které jsou také přítomny ve všech konzervách.

Budete zase jíst konzervované sardinky.

Odborníci na konzervování tvrdí, že navzdory varování odborníků se jedná o bezpečnou a zdravou potravinu. Tento prémiový produkt byl předmětem některých debat ohledně sloučeniny, která u nás může vyvolat podivné bolesti hlavy: „Bisfenol A je chemická sloučenina používaná při výrobě plastů. Již více než pět desetiletí jsou na trhu produkty obsahující BPA, jako jsou nádobí Tupperware, dětské lahve, účtenky z obchodů a plechovky na nealkoholické nápoje a potraviny. Samotný bisfenol A nepředstavuje žádný problém, ale právě jeho kontakt s potravinami zvyšuje povědomí, protože se může dostat do těla lidí a zvířat prostřednictvím těchto produktů.

V pokračování stejného vysvětlení se uvádí: „Ačkoli některé vědecké studie tvrdí, že dlouhodobý kontakt s BPA může způsobit kardiovaskulární onemocnění nebo problémy s reprodukčním systémem, různé zdravotnické organizace poukazují na to, že současné množství bisfenolu A je tak minimální, že nepředstavuje riziko pro zdraví. Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) sám dospěl v roce 2015 k závěru, že současné expozice BPA prostřednictvím potravin a jiných zdrojů jsou nižší než přípustná denní dávka, a proto je jeho zdravotní riziko nízké. Jedinou výjimkou v Evropě je Francie, kde je bisfenol A od roku 2015 zcela zakázán. Používání této látky je také zakázáno v Kanadě a některých státech USA. Oznámení Evropské komise o možných opatřeních týkajících se této látky upoutalo pozornost na běžné věci, jako jsou účtenky z obchodů a konzervy.

Proto doporučují konzervované sardinky již nekonzumovat.

Pro naše větší klid však ne všechny konzervy obsahují tuto látku: „V Arroyabe většina konzerv, které vyrábíme, neobsahuje bisfenol A, protože jsme předvídali možné budoucí omezení. Víčka, která používáme k uzavírání skleněných nádob, a hliníkové plechovky neobsahují bisfenol A a materiál použitý na jejich vnitřní povrchovou úpravu je zaručeně bezpečný.

Můžeme si i nadále vychutnávat konzervy, které jsou díky vysokému obsahu omega-3 mastných kyselin mimořádně prospěšné pro zdraví a které se mohou stát naším společníkem v dnech, kdy potřebujeme více ryb nebo mořských plodů, ale nemáme čas zajít do rybárny.

Přejít nahoru