- Kyselina mastná je přírodní protizánětlivý prostředek.
Brambory jsou základní potravinou v každé domácnosti a kromě své vynikající chuti patří k nejuniverzálnějším potravinám, které v kuchyni najdeme. Smažené, pečené, šťouchané, vařené… Někteří tvrdí, že existuje více než tisíc způsobů, jak je připravit. Nyní, kromě jeho zajímavých gastronomických možností, můžeme také využít jeho prospěšné vlastnosti, jako jsou protizánětlivé účinky.
dietoložka, si také díky své tvrdé práci a vytrvalosti dokázala vybudovat jméno ve světě komunikace. Důkazem toho jsou její profily, které sleduje téměř milion lidí. A jasně dala najevo, že navzdory mýtům a stereotypům, které brambory obklopují, bychom je neměli vylučovat ze svého jídelníčku, ale raději se naučit je připravovat, abychom mohli využít jejich protizánětlivých účinků.
Také poznamenává, že brambory a batáty mohou být ideální potravou pro bakterie tlustého střeva: „Pokud je osmažíme a sníme druhý den, škrob se stane stabilním a ideálním pro naše tlusté střevo. Tyto bakterie produkují máselnou kyselinu, která je přírodním protizánětlivým prostředkem “.
Nejlepší na tom je, že nepotřebujeme dlouhý seznam dalších ingrediencí ani zdlouhavý a složitý postup. Stačí pár koření, kapka oleje, dobrý nůž a trouba.
Protizánětlivý recept
Ingredience:
- Brambory
- Kurkuma
- Pepř
- Zázvor
- Kapka olivového oleje
Příprava:
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Brambory nakrájejte na plátky stejné velikosti. To je velmi důležitý krok. Postupujte tak, jako byste připravovali hranolky.
- Brambory rozložte na plech a posypte kurkumou, pepřem a zázvorem.
- Přidejte také trochu oleje.
- Pečte při teplotě 230 °C s horním a spodním ohřevem po dobu 15 minut.