Černé zlato – ovoce bohatý na vitamíny, který pomáhá udržovat rovnováhu cukru a krevního tlaku.

Výzkum ukázal, že u lidí, kteří konzumují tento málo známý produkt, se výrazně snižuje systolický krevní tlak a hladina cholesterolu.

Nejtěžší na udržování vyvážené stravy a pravidelném stravování je překonat pokušení udělat pravý opak : improvizovat a kompenzovat. Abyste se účinně starali o své tělo a dodržovali středomořskou stravu, která je tak široce praktikována, nemusíte ji dodržovat 365 dní v roce, i když to není důvod ke zvýšení počtu dní neformálního nebo neuspořádaného stravování. Ale čas od času jsou nezbytné při střednědobém a dlouhodobém plánování, aby zlepšily náladu těm, kteří se chtějí lépe starat o sebe.

Černé zlato – ovoce bohatý na vitamíny, který pomáhá udržovat rovnováhu cukru a krevního tlaku.

Další obtíž spočívá v tom, vybrat si ze všech možností, které příroda nabízí, a nebránit se vyzkoušet to, co prokázalo svou účinnost. Národní lékařská knihovna USA zveřejnila studii vedenou výzkumnicí Yulin Ren z Ohio State University, která se zabývá přínosem konzumace černého arónie. Jedná se o v České republice málo známé ovoce, ale také se mu říká arónie a lze ho zakoupit ve specializovaných obchodech.

Zde jsou výhody černého zlata

Výhody černé arónie

Ve studii, které se zúčastnilo osm lékařů, byl analyzován účinek této fenoly bohaté keřové bobule, která roste v Severní Americe, ve formě potravinového doplňku. Po měsíci a půl užívání přípravku byla u skupiny dospělých, kteří se účastnili speciálního klinického výzkumu, zaznamenána významná snížení systolického krevního tlaku a hladiny cholesterolu v krvi – dvou nejcitlivějších faktorů při srdečních onemocněních. Vyrovnal se také hladina glukózy v krvi.

Černé zlato – ovoce bohatý na vitamíny, který pomáhá udržovat rovnováhu cukru a krevního tlaku.

Černá arónie podporuje antioxidační aktivitu, ale je užitečná i v jiných oblastech, protože má nízký obsah kalorií a obsahuje vlákninu, vitamín C, vitamín K a mangan. Kromě toho je důležitým zdrojem kyseliny listové, železa, vitamínu A a vitamínu E.

Toto ovoce také obsahuje kyselinu listovou a zlepšuje trávení díky svému protizánětlivému účinku na zažívací trakt. Vyživuje také svaly a pomáhá předcházet artritidě. Ve Španělsku se dá koupit v sušené formě nebo jako džus.

Přejít nahoru