Doporučuje se konzumovat dvakrát až třikrát týdně, vždy po konzultaci s lékařem.
Toto jídlo, široce známé jako „zelené zlato“, kombinuje špenát, okurku a zelené jablko.
Zelený džus připravený z rostlinných ingrediencí je považován za prospěšný doplněk ke kontrole hladiny glukózy v krvi.
Tento přípravek, široce známý jako „zelené zlato“, kombinuje špenát , okurku a zelené jablko – ingredience obsahující živiny prospěšné pro lidi s problémy souvisejícími s produkcí inzulínu.
Vlastnosti a přínosy šťávy
okurka obsahuje flavonoidy a vitamíny, které v kombinaci s vyváženou stravou a fyzickou aktivitou mohou přispět ke snížení hladiny cukru v krvi.
Tuto směs doplňuje špenát , bohatý na vitamíny A, C, E a K, a zelené jablko, které obsahuje vlákninu a antioxidanty .
Tento nápoj byl nejen vysoce oceněn odborníky na výživu, ale byl také označen za zdravou variantu stravy organizacemi, jako je Americká diabetická asociace, která doporučuje potraviny s vysokým obsahem mikroelementů a nízkým glykemickým indexem.
Americká diabetická asociace označila tento nápoj za prospěšný pro zdraví.
Příprava zeleného džusu
K přípravě jedné porce tohoto džusu budete potřebovat následující ingredience:
- Šest listů špenátu.
- 20 gramů okurek.
- 30 gramů zeleného jablka.
- 250 mililitrů vody.
Ingredience je třeba důkladně umýt. Poté nakrájejte ovoce a zeleninu a z jablek odstraňte jádřince. Vše smíchejte v mixéru s vodou, dokud nevznikne homogenní nápoj.
Frekvence konzumace a upozornění
Doporučuje se pít tento džus dvakrát až třikrát týdně . Odborníci však trvají na důležitosti konzultace s lékařem před zařazením těchto přípravků do svého denního jídelníčku , zejména v případě již existujících onemocnění, jako je cukrovka.