Chutné papriky, náplň – opravdový poklad: žádné maso, ale všichni je jedí bez jediného slova.

Není nic lepšího, než připravit tyto chutné papriky, jejichž náplň je opravdovým pokladem. Všichni je jedí beze slova: recept.

Jedním z typických pokrmů italské kuchyně jsou lahodné pečené papriky, jejichž náplň se liší podle vkusu a stravovacích návyků každého člověka. Někteří je připravují s masem, jiní dávají přednost pouze jiným ingrediencím, jako je sýr, tuňák nebo rýže. Není pochyb o tom, že jsou vynikající v jakékoli variantě a snadno se připravují.

Chutné papriky, náplň – opravdový poklad: žádné maso, ale všichni je jedí, aniž by řekli slovo .

Chutné papriky, náplň – opravdový poklad: žádné maso, ale všichni je jedí bez jediného slova.

V tomto receptu vám nabízíme chutné papriky , které nejsou plněné masem. Jedná se o vegetariánskou alternativu paprik plněných mletým masem. Jedná se o typické letní jídlo, a to jak chutí, tak barvou. Připravují se v troubě a lze je jíst nejen teplé, ale i studené nebo je lze během několika minut ohřát, pokud se rozhodnete je připravit večer na druhý den. Skvěle se hodí jako předkrm, hlavní jídlo nebo samostatné jídlo.

Jak připravit chutné papriky: recept s vegetariánskou náplní

V tomto receptu na chutnou papriku není maso ani tuňák, ale pouze některé zbytkové ingredience, jako je například starý chléb. Jedná se o jedno z nejzdravějších jídel tradiční italské kuchyně a také vynikající „prostředek na vyčištění lednice“. Podívejme se, co budete potřebovat a jak ho připravit.

Jak připravit chutnou papriku: recept s vegetariánskou náplní

Ingredience pro 4 osoby

  • 3 červené nebo žluté papriky
  • 180 g starého chleba
  • 3 velké rajčata
  • 100 g černých oliv z Lecce
  • 1 lžíce kapar
  • 2 vejce
  • 120 g skamorci
  • 4 lžíce sýra pecorino
  • 100 ml vody
  • petržel
  • česnek
  • olivový olej z prvního lisování
  • pepř a sůl
  • Chutné papriky, náplň – opravdový poklad: žádné maso, ale všichni je jedí bez jediného slova.

Postup

  1. Nejprve je třeba namočit suchý chléb a promíchat vidličkou.
  2. Nakrájejte kapary , petržel a olivy . Nakrájejte cherry rajčata a sýr na kousky : smíchejte všechny ingredience.
  3. Přidejte vejce do chleba, poté přidejte kapary, petržel, olivy a pecorino. Dochutíme olejem, pepřem, solí a česnekem podle chuti.
  4. Mezitím očistěte a nakrájejte papriky a rozložte je na pánev ve tvaru lodiček.
  5. Papriky naplňte náplní, povrch pokapejte trochou oleje a pečte v troubě předehřáté na 220 °C po dobu 20 minut; poté teplotu trouby snižte na 200 °C a pečte dalších 30 minut; teplotu trouby snižte na 180 °C a pečte dalších 10 minut. Celkem je třeba je péct 40 minut.

Poznámka: Chutné papriky lze konzumovat jak velmi horké, tak i studené. V chladničce je lze skladovat maximálně 2-3 dny.

Přejít nahoru