Věděli jste, že hliníková fólie má dvě strany a každá strana se používá k něčemu jinému?

Hliníková fólie je v kuchyni nenahraditelná . Ačkoli se nejčastěji používá k balení sendvičů, udržování nápojů v teple a ochraně mnoha dalších produktů, používá se také v některých kulinářských receptech, například při pečení brambor .

Jak všichni víme, má lesklou a matnou stranu, které mají odlišné vlastnosti. Matná strana absorbuje vnější teplotu. Lesklá strana má opačnou funkci: odráží vnější teplotu.

Věděli jste, že hliníková fólie má dvě strany a každá strana se používá k něčemu jinému?

Ale která strana je v každém případě nejvhodnější? Podle výrobců tohoto produktu mají obě strany stejnou funkci. Někteří tvůrci obsahu na sociálních sítích však zjistili, že existuje lepší způsob, jak jej použít .

1. Pečení

Například pokud se chystáme péct a chceme, aby jídlo vypadalo co nejlépe, měli bychom výrobek pokrýt lesklou stranou dovnitř. Pokud uděláme opak, tedy lesklou stranou ven, materiál bude odrážet teplo z trouby. A brambory se například budou péct mnohem déle.

2. Skladování potravin

Pokud jej používáme k uchovávání potravin, lesklá strana by měla být také otočena dovnitř. To vyvolalo diskusi na sociálních sítích.

3. Zmrazování

Při zmrazování platí stejný princip. Takové balení pomáhá zachovat chuť a kvalitu potravin a chrání je před přímým působením tepla.

Věděli jste, že hliníková fólie má dvě strany a každá strana se používá k něčemu jinému?

4. Balení potravin

Při balení potravin do hliníkové fólie nezáleží na tom, kterou stranu použijeme. V současné době však převládá tendence používat lesklou stranu ven, což je pravděpodobně spíše estetická volba než funkční.

Přejít nahoru