Ideální domácí smoothie pro přirozenou stimulaci tvorby kolagenu

Kolagen je důležitá bílkovina pro mnoho složek organismu, jako jsou kůže, vlasy a klouby. Náš organismus však není vždy schopen produkovat množství této látky nezbytné pro zdraví. Proto je někdy nutné zařadit do jídelníčku potraviny, které stimulují přirozenou tvorbu kolagenu.

Skvělým způsobem, jak přirozeně zvýšit produkci kolagenu, je vyvážená strava a konzumace určitých potravin bohatých na živiny nezbytné pro jeho syntézu. Jedním z nich je jahoda – lahodné ovoce, jehož vlastnosti přinášejí nespočetné výhody pro zdraví. Je to díky vysokému obsahu vitamínu C, který pomáhá tvorbě kolagenu.

Ideální domácí smoothie pro přirozenou stimulaci tvorby kolagenu

1. Zpomaluje stárnutí

Proto je příprava tohoto domácího jahodového smoothie skvělou volbou, protože podporuje přirozenou produkci tohoto proteinu, dodává antioxidanty, které chrání pokožku a zpomaluje stárnutí , a je také vhodný pro veganskou stravu, protože neobsahuje žádné produkty živočišného původu. Navíc je velmi snadné ho připravit, zabere to jen pár minut.

2. Ingredience a příprava

K přípravě tohoto chutného a výživného smoothie, které podporuje přirozenou tvorbu kolagenu, potřebujete pouze dvě ingredience: jahody a mandlové mléko . První krok je velmi jednoduchý: jahody umyjte a nakrájejte na malé kousky. Je velmi důležité ovoce správně dezinfikovat, aby se během balení nezhromadily bakterie.

3. Do mixéru.

Dalším krokem je vložení jahod do mixéru a přidání mandlového mléka . Poté, co jsou všechny ingredience v mixéru, mixujeme je v 30sekundových intervalech, dokud nedosáhneme konzistence smoothie, která nám chutná. Množství jahod a sklenic mléka, které použijete, závisí zcela na tom, kolik smoothie chcete připravit. Můžete připravit tolik, kolik potřebujete na jeden sklenici, nebo množství zvýšit a uložit na později.

Ideální domácí smoothie pro přirozenou stimulaci tvorby kolagenu

4. Nechte vychladit a vychutnejte si.

Jakmile dosáhnete požadované konzistence a množství smoothie, přelijte ho do džbánu nebo nádoby vhodné k uchování v lednici. Necháme ho v lednici jednu až dvě hodiny, aby vychladl, a poté smoothie rozlijeme do sklenic a můžeme si vychutnat tuto skutečnou lahůdku: jednoduchou, výživnou, chutnou a ideální pro přirozené zvýšení hladiny kolagenu.

Přejít nahoru