Jaký je stav zdraví mozku, cév a emoční stav. Moderní výzkumy prokázaly, že pravidelná konzumace těchto nápojů může zlepšit paměť, snížit krevní tlak a zlepšit náladu.
Některé z těchto složek kakaa jsou polyfenoly a hořčík. Polyfenoly podporují stálý krevní oběh v mozku, chrání neurony a zlepšují kognitivní funkce.
Hořčík zase podporuje nervy a pomáhá uvolňovat cévy, čímž stabilizuje tlak.
Kakao obsahuje anandamid – látku, která stimuluje produkci hormonů radosti, jako je dopamin a serotonin. Díky tomu je hlavním prostředkem pro zlepšení nálady a boj proti depresi.
Polyfenoly také zlepšují průtok krve, zabraňují tvorbě cholesterolových plaků a snižují tlak. Teobromin v jeho složení uvolňuje cévy a podporuje normální krevní oběh.
Abyste mohli využít jeho pomoci, je lepší používat přírodní kakaové prášky, nerozpustné nápoje, které obsahují hodně cukru a jsou těžké.
K pocítění všech jeho výhod stačí 15–20 gramů přírodního kakaa denně.