Ukázalo se, že ráno není nejlepší čas na čaj a kávu. Vhodnější je jiný nápoj, který je velmi oblíbený v České republice.
Kefír není jen kyselý mléčný nápoj, je to „probiotická bomba“, prohlásil doktor John Zade.
V krátkém videu na TikToku dermatolog řekl, že každé ráno začíná kefírem – tak mu to poradil jeho 100letý kolega. Tajemství dlouhověkosti podle něj spočívá v pravidelném konzumu fermentovaného nápoje bohatého na prospěšné bakterie.
Jednou z nich je Lactobacillus kefiri, která potlačuje růst nebezpečných bakterií, včetně salmonely a H. pylori.
Výzkumy také ukazují, že kefír posiluje zdraví střev, může snižovat záněty a přispívá k posílení kostí a snížení rizika osteoporózy.
Uživatelé sociálních sítí potvrzují účinek: někomu nápoj pomáhá při refluxu, jiným při nadýmání nebo chronické únavě.