Přidám několik ingrediencí k mladému zelí a zaliju chutnou omáčkou. Tento salát se hodí ke všemu.

Když se v obchodech objeví mladé hlávky zelí, je čas na tento chutný a lehký salát.

Tato jednoduchá kombinace několika druhů zeleniny a lahodné omáčky je tak chutná, že nikoho nemusíte přemlouvat, aby si salát přidal.

Sezóna křupavé, čerstvé mladé kapusty začíná v květnu a trvá až do srpna. Stojí za to ji plně využít a vychutnat si její chuť. Nejlepší je použít osvědčené recepty, které zdůrazňují to nejlepší, co zelenina nabízí. Přesně tak vypadá tento salát z kapusty, obohacený o aromatický kopr, mírně pikantní zelenou cibuli a jednoduchý dresink z medu, olivového oleje a citronové šťávy.

Salát z mladé kapusty s omáčkou

Je snadný na přípravu a tak chutný, že zmizí z misky ještě dříve, než budou hotové karbanátky. Kombinace mírně nasládlé kapusty s koprem a cibulí je sama o sobě lahodná. Pokud přidáte jednoduchou zálivku z olivového oleje, medu a citronové šťávy , získáte dokonalý recept.

Přidám několik ingrediencí k mladému zelí a zaliju chutnou omáčkou. Tento salát se hodí ke všemu.

Salát se hodí k mnoha jídlům. Skvěle se kombinuje s mladými bramborami a karbanátky, dušeným masem v omáčce, pečenými stehny nebo grilovanými pokrmy. Můžete ho také použít jako náplň do kuřecích placků. Příprava není složitá, ale je třeba si vyhradit trochu času, aby zelí změklo a poté v chladničce nasáklo aroma.

Ingredience:

  • polovina hlávky mladého zelí,
  • 2 zelené cibule s zelenou natí,
  • čerstvý kopr,
  • zelená cibule,
  • 3 lžíce olivového oleje,
  • 1 lžíce citronové nebo limetkové šťávy,
  • 1 plochá čajová lžička medu,
  • sůl a pepř podle chuti.
  • Přidám několik ingrediencí k mladému zelí a zaliju chutnou omáčkou. Tento salát se hodí ke všemu.

Způsob přípravy:

  1. Odstraňte horní listy zelí.
  2. Rozmělněte a odstraňte nejtvrdší části.
  3. Očistěte zelenou cibuli, nakrájejte na jemno a přidejte ke zelí.
  4. Vše osolte a nechte 30 minut odležet.
  5. Po uplynutí této doby promíchejte a vymačkejte přebytečnou šťávu.
  6. Přidejte jemně nakrájený kopr a promíchejte.
  7. V malé misce smíchejte citronovou šťávu, med, sůl, pepř a olivový olej.
  8. Zeleninu zalijte připravenou zálivkou a důkladně promíchejte.
  9. Podle chuti dochuťte solí a pepřem.

Salát bude chutnější, pokud ho necháte hodinu odležet v lednici. Chutě se tak lépe propojí. Dobrou chuť!

Přejít nahoru