Šíleně chutný salát taboulé
Ingredience
1 šálek jemného bulguru, namočeného ve vodě na 20 minut a scezeného
1/2 svazku petržele bez stonků, umyté, osušené a jemně nasekané.
1/2 svazku máty, stonky odstranit, umýt a jemně nasekat.
6 cherry rajčat, nakrájených na malé kostičky.
3 stonky zelené cibule, umyté a nakrájené na jemno.
Zelený okurka, umytá a nakrájená na malé kostičky.
Příprava –
Bulgu přendejte do mísy
a přidejte tam veškerou nasekanou zeleninu.
Jemně promíchejte.
Samostatně připravte zálivku:
2–3 lžíce olivového oleje,
vymačkaná šťáva z 1 citronu,
1 čajová lžička himálajské růžové soli,
1/4 čajové lžičky jemně mletého černého pepře
Promíchejte a zalijte salát.
Doporučuji zalít omáčkou a dochutit jídlo až na poslední chvíli, těsně před podáváním.
Zůstane čerstvé, křupavé a chutné.
Hodí se k jakýmkoli mléčným a masovým pokrmům.