Šíleně chutný salát tabbouleh

Šíleně chutný salát taboulé

Ingredience

1 šálek jemného bulguru, namočeného ve vodě na 20 minut a scezeného

1/2 svazku petržele bez stonků, umyté, osušené a jemně nasekané.

1/2 svazku máty, stonky odstranit, umýt a jemně nasekat.

6 cherry rajčat, nakrájených na malé kostičky.

3 stonky zelené cibule, umyté a nakrájené na jemno.

Zelený okurka, umytá a nakrájená na malé kostičky.

PřípravaŠíleně chutný salát tabbouleh

Bulgu přendejte do mísy

a přidejte tam veškerou nasekanou zeleninu.

Jemně promíchejte.

Samostatně připravte zálivku:

2–3 lžíce olivového oleje,

vymačkaná šťáva z 1 citronu,

1 čajová lžička himálajské růžové soli,

1/4 čajové lžičky jemně mletého černého pepře

Promíchejte a zalijte salát.

Doporučuji zalít omáčkou a dochutit jídlo až na poslední chvíli, těsně před podáváním.

Zůstane čerstvé, křupavé a chutné.

Hodí se k jakýmkoli mléčným a masovým pokrmům.

Přejít nahoru