Rozdrobený koláč s cuketou – jeden z mých RECEPTŮ NA CHUTNÉ KOLÁČE, připravený z NESOLENÉHO PÍSKOVÉHO TĚSTA a stejným postupem jako rozdrobený koláč s marmeládou , ale s náplní z vařených cuket (můžete také připravit CUKETY NA PÁVCE, pokud chcete, aby to bylo chutnější), poté přidejte mozzarellu a přistoupte k sestavení a pečení. Připravit crumble ze cukety je stejně snadné jako TORTU Z CUKETY A MOZZARELLY .
Rozdrobené s cuketou
Ingredience
Na drobenku:
350 g mouky 00
180 g másla
50 g strouhaného parmazánu
2 vejce
1 čajová lžička kypřícího prášku do nesladkých koláčů
sůl
olivový olej z prvního lisování
Na náplň:
250 g cukety
120 g mozzarelly
Na základ z drobenky:
Nasypte mouku typu 00 na pracovní plochu nebo do mísy a přidejte nastrouhaný parmazán.
Smíchejte obě ingredience, poté přidejte sůl a prášek do pečiva a znovu promíchejte.
V středu mouky vytvořte prohlubeň, poté přidejte celá vejce a nakrájené máslo.
Rychle promíchejte špičkami prstů, aby vznikla velmi drobivá směs.
Cukety umyjte a osušte, odstraňte konce a nakrájejte na plátky.
Cukety vařte 5 minut v mírně osolené vodě.
Nebo je připravte na pánvi.
Mozzarellu důkladně osušte savým papírem a nakrájejte na malé kostičky .
Nakrájenou mozzarellu vložte do misky s uvařenými a osušenými cuketami .
Příprava strouhanky:
Cukety a mozzarellu osolte.
Vezměte polovinu drobivého těsta, které jste připravili, a vytlačte ho na dno formy na dort, aby vznikla základna, a po obvodu vytvořte malý okraj.
Přidejte náplň z cukety a mozzarelly a rozložte ji po základně.
Zbylou drobenkou zcela pokryjte náplň z cukety a lehce ji rukama utlačte.
Příprava drobenky:
Pokropte povrch cukety olivovým olejem z prvního lisování a pečte v troubě předehřáté na 180 °C s konvekcí po dobu 30 minut, dokud se nevytvoří zlatá kůrka.
Vyjměte cuketovou drobenku z trouby a nechte ji trochu vychladnout, než ji nakrájíte.
VARIANTY A RADY
Já jsem použila malá vejce, pokud používáte velká, stačí jedno.
S těstem pracujte pouze konečky prstů, aby se nepřehřálo a drobenka se nerozpadla.
Cukety nemusíte vařit, ale můžete je připravit na pánvi .
Do náplně pro drobenku můžete přidat také parmazán .
Cukety můžete nahradit jinými vařenými zeleninami, pokud je máte.
Skladování
Cuketovou drobenku můžete skladovat v lednici po dobu dvou dnů. Lze ji jíst i studenou, ale doporučuji ji před podáváním 5 minut ohřát v předehřáté troubě. Pokud možno se vyhněte použití mikrovlnné trouby a zmrazování.