Jemný a sytý salát „Sorrento“ je tak chutný, že se dá jíst lžící a ze stolu zmizí jako první.

Recept na salát ‚Sorrento‘

Hledáte nový recept do své sbírky? Pak si všimněte tohoto salátu – „Sorrento“ si rozhodně zaslouží místo na vašem stole.

Tento salát se velmi snadno připravuje, neobsahuje složité ingredience a je poměrně levný. Ale chuť je fantastická.

Jemný a sytý salát „Sorrento“ je tak chutný, že se dá jíst lžící a ze stolu zmizí jako první.

Ingredience

čerstvé nebo nakládané žampiony – 500 g

cibule – 1 ks

šunka – 600 g

konzervovaný hrášek – 2 velké plechovky;

kuřecí vejce – 4 ks;

majonéza – podle chuti;

kopr – svazek;

rostlinný olej – podle chuti.

Příprava

Jemný a sytý salát „Sorrento“ je tak chutný, že se dá jíst lžící a ze stolu zmizí jako první.

Pokud máte čerstvé houby, je třeba je umýt, podle potřeby očistit a nakrájet na plátky. Nakládané houby nakrájejte, pokud jsou celé. Cibuli očistěte, nakrájejte na malé kousky a osmažte spolu s houbami do zlatova.

Šunku nakrájejte na malé kostičky.

Vejce uvařte a nastrouhejte na hrubém struhadle nebo nakrájejte nožem – podle toho, jak máte raději. Vodu z hrášku slijte.

Nyní všechny ingredience vložte do salátové mísy, dochuťte majonézou a posypte koprem. Hotovo, vaše „Sorrento“ je připraveno. Můžete ihned podávat.

Přejít nahoru