Jak připravit domácí limonádu: recept s jednoduchými kroky a minimálním množstvím ingrediencí

Každý si může připravit lahodný domácí citronový dezert doma podle receptu, který je jednoduchý na přípravu a velmi ekonomický.

Tento recept na citronovou marmeládu je velmi jednoduchý na přípravu a lze jej podávat kdykoli během dne.

Každý si může připravit lahodné jídlo ve své domácí kuchyni , k jehož přípravě potřebujete jen několik ingrediencí a pár kroků. Není nic lepšího než připravit si limonádu a vychutnat si ji o samotě nebo s celou rodinou. Recept je prostě úžasný .

Domácí výrobky se obvykle vyrábějí z vysoce kvalitních surovin, protože si je vybírá sám člověk, takže kvalita produktu je zaručena.

Jak připravit domácí limonádu: recept s jednoduchými kroky a minimálním množstvím ingrediencí

Kromě toho mají domácí pokrmy zvláštní chuť. Proto je možnost připravit si doma chutný citronový dezert a vychutnat si ho k snídani, jako svačinu nebo kdykoli jindy během dne velmi užitečná.

Můžete připravit džem nebo marmeládu všech druhů z jakéhokoli ovoce a zeleniny. Citronové dezerty nejsou tak rozšířené a každý může vyzkoušet kombinaci sladkých a kyselých ingrediencí.

Recept na citronové dezerty, které si budete olizovat prsty

  • 4 velké citrony
  • 2 šálky cukru
  • 1 šálek vody
  • Sklenice

Postupný recept na citronové bonbóny

Umyjte citrony a pomocí nože, škrabky na brambory nebo struhadla odstraňte z každého citronu veškerou slupku a odložte ji. Poté citrony rozkrojte na poloviny, vymačkejte z nich šťávu a také ji odložte.

Jak připravit domácí limonádu: recept s jednoduchými kroky a minimálním množstvím ingrediencí

Do hrnce dejte vodu, cukr a citronovou kůru . Vařte na středním ohni a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.Jakmile směs začne vřít, pokračujte ve vaření, ale již na mírném ohni, asi 30 minut. Sledujte, dokud směs nezhoustne a nezíská sladkou chuť, a občas míchejte, aby se nepřichytila ke dnu.Sledujte chuť sladkosti . V případě potřeby můžete do sladkého nápoje přidat více cukru, aby se vyrovnala kyselost citronu .Když džem dosáhne požadované konzistence, vyjměte ho z hrnce a ještě horký rozlijte do sterilizovaných sklenic. Skladujte v skříni. Po ochlazení na pokojovou teplotu se dá skladovat několik týdnů.

Přejít nahoru