Každý si může připravit lahodný domácí citronový dezert doma podle receptu, který je jednoduchý na přípravu a velmi ekonomický.
Tento recept na citronovou marmeládu je velmi jednoduchý na přípravu a lze jej podávat kdykoli během dne.
Každý si může připravit lahodné jídlo ve své domácí kuchyni , k jehož přípravě potřebujete jen několik ingrediencí a pár kroků. Není nic lepšího než připravit si limonádu a vychutnat si ji o samotě nebo s celou rodinou. Recept je prostě úžasný .
Domácí výrobky se obvykle vyrábějí z vysoce kvalitních surovin, protože si je vybírá sám člověk, takže kvalita produktu je zaručena.
Kromě toho mají domácí pokrmy zvláštní chuť. Proto je možnost připravit si doma chutný citronový dezert a vychutnat si ho k snídani, jako svačinu nebo kdykoli jindy během dne velmi užitečná.
Můžete připravit džem nebo marmeládu všech druhů z jakéhokoli ovoce a zeleniny. Citronové dezerty nejsou tak rozšířené a každý může vyzkoušet kombinaci sladkých a kyselých ingrediencí.
Recept na citronové dezerty, které si budete olizovat prsty
- 4 velké citrony
- 2 šálky cukru
- 1 šálek vody
- Sklenice
Postupný recept na citronové bonbóny
Umyjte citrony a pomocí nože, škrabky na brambory nebo struhadla odstraňte z každého citronu veškerou slupku a odložte ji. Poté citrony rozkrojte na poloviny, vymačkejte z nich šťávu a také ji odložte.
Do hrnce dejte vodu, cukr a citronovou kůru . Vařte na středním ohni a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.Jakmile směs začne vřít, pokračujte ve vaření, ale již na mírném ohni, asi 30 minut. Sledujte, dokud směs nezhoustne a nezíská sladkou chuť, a občas míchejte, aby se nepřichytila ke dnu.Sledujte chuť sladkosti . V případě potřeby můžete do sladkého nápoje přidat více cukru, aby se vyrovnala kyselost citronu .Když džem dosáhne požadované konzistence, vyjměte ho z hrnce a ještě horký rozlijte do sterilizovaných sklenic. Skladujte v skříni. Po ochlazení na pokojovou teplotu se dá skladovat několik týdnů.