Je to snídaně, které nikdo neodolá a kterou každý sní s chutí. Mám ji ráda i proto, že se připravuje snadno a rychle a chutná skvěle. Nejlépe se hodí k šálku kakaa, mléka nebo kávy. K přípravě je nejlepší použít starší chléb.
ZAVŘÍT
Snídaně by měla být nejen chutná, ale také jednoduchá a rychlá na přípravu. Přesně tak vypadají francouzské toasty, které často podávám své rodině. Všichni je jedí s velkou chutí a díky tomu mají energii na začátek dne. Podívejte se, jak snadno se připravují a jak je nejlépe podávat.
Jaký chléb je nejvhodnější pro přípravu francouzských toastů?
Pro francouzské toasty je nejvhodnější mírně tvrdý chléb . Čerstvý chléb nasákne příliš mnoho vajec a může se rozpadnout. Můžete například zvolit pšeničný toast, halva, máslovou buchtu nebo vratislavskou buchtu . Chléb nakrájejte na silné plátky. Příliš tenké plátky mají také tendenci se rozpadat.
Jak připravit francouzské toasty s medem?
Chcete-li připravit francouzské toasty, nakrájejte chléb na silné plátky a připravte směs z vajec a mléka. Do tekutiny přidejte trochu cukru, vanilkového cukru a podle chuti skořici. Plátky chleba namočte do vaječné směsi a osmažte na pánvi s rostlinným nebo rozpuštěným máslem. Po osmažení přebytečný tuk odsajte na papírovou utěrku. Podle mého názoru jsou toastové chleby připravené tímto způsobem nejchutnější, když je polijete tekutým medem. Skvěle se hodí k šálku mléčné kávy!
Recept: Sladký francouzský toast
Ingredience
- 4 plátky chleba
- 2 vejce
- 3-4 lžíce mléka
- 1 lžička cukru
- špetka skořice
- rozpuštěné máslo nebo rostlinný olej na smažení
- tekutý med na polévání
Způsob přípravy
Příprava směsi Rozšlehejte vejce v hlubokém talíři. Přidejte mléko, cukr a skořici. Rozšlehejte vidličkou.
Smažení toastů Rozpalte tuk na pánvi. Namočte plátky chleba do vaječné směsi a položte na pánev.
- Smažte je 2–3 minuty z každé strany, dokud nezezlátnou a nebudou křupavé.
- Podávání toastů Vyjměte toast z pánve a položte ho na papírový ubrousek, aby okapal přebytečný tuk. Polijte tenkými proužky medu.