Obalím ho v jednoduché směsi a osmažím na pánvi. Tyto toasty jsou moje oblíbená snídaně.

Je to snídaně, které nikdo neodolá a kterou každý sní s chutí. Mám ji ráda i proto, že se připravuje snadno a rychle a chutná skvěle. Nejlépe se hodí k šálku kakaa, mléka nebo kávy. K přípravě je nejlepší použít starší chléb.

ZAVŘÍT

Snídaně by měla být nejen chutná, ale také jednoduchá a rychlá na přípravu. Přesně tak vypadají francouzské toasty, které často podávám své rodině. Všichni je jedí s velkou chutí a díky tomu mají energii na začátek dne. Podívejte se, jak snadno se připravují a jak je nejlépe podávat.

Obalím ho v jednoduché směsi a osmažím na pánvi. Tyto toasty jsou moje oblíbená snídaně.

Jaký chléb je nejvhodnější pro přípravu francouzských toastů?

Pro francouzské toasty je nejvhodnější mírně tvrdý chléb . Čerstvý chléb nasákne příliš mnoho vajec a může se rozpadnout. Můžete například zvolit pšeničný toast, halva, máslovou buchtu nebo vratislavskou buchtu . Chléb nakrájejte na silné plátky. Příliš tenké plátky mají také tendenci se rozpadat.

Jak připravit francouzské toasty s medem?

Chcete-li připravit francouzské toasty, nakrájejte chléb na silné plátky a připravte směs z vajec a mléka. Do tekutiny přidejte trochu cukru, vanilkového cukru a podle chuti skořici. Plátky chleba namočte do vaječné směsi a osmažte na pánvi s rostlinným nebo rozpuštěným máslem. Po osmažení přebytečný tuk odsajte na papírovou utěrku. Podle mého názoru jsou toastové chleby připravené tímto způsobem nejchutnější, když je polijete tekutým medem. Skvěle se hodí k šálku mléčné kávy!

Recept: Sladký francouzský toast

Ingredience

  • 4 plátky chleba
  • 2 vejce
  • 3-4 lžíce mléka
  • 1 lžička cukru
  • špetka skořice
  • rozpuštěné máslo nebo rostlinný olej na smažení
  • tekutý med na polévání
  • Obalím ho v jednoduché směsi a osmažím na pánvi. Tyto toasty jsou moje oblíbená snídaně.

Způsob přípravy

Příprava směsi Rozšlehejte vejce v hlubokém talíři. Přidejte mléko, cukr a skořici. Rozšlehejte vidličkou.

Smažení toastů Rozpalte tuk na pánvi. Namočte plátky chleba do vaječné směsi a položte na pánev.

  1. Smažte je 2–3 minuty z každé strany, dokud nezezlátnou a nebudou křupavé.
  2. Podávání toastů Vyjměte toast z pánve a položte ho na papírový ubrousek, aby okapal přebytečný tuk. Polijte tenkými proužky medu.
Přejít nahoru