Mleté kotlety z kuřecích prsou jsou skvělou volbou k večeři. Jsou chutné a snadno se připravují. Jedním z receptů, který se stal skutečným hitem, jsou papežské karbanátky. Připravují se z mletého kuřecího masa a několika jednoduchých přísad. Mají vynikající chuť a jsou ideální pro rodinnou večeři. Zde je osvědčený recept na papežské karbanátky.
Z čeho se papežské karbanátky připravují?
Papežské karbanátky se připravují z ingrediencí, které jsou snadno dostupné v každém ročním období. Lze je koupit v malých i velkých obchodech a na trzích. Jejich cena není nijak přehnaná, takže za suroviny nemusíte utratit miliony korun.
Masová směs na karbanátky se připravuje z mletého kuřecího prsa a několika ingrediencí, z nichž jedna může překvapit. Produktem, který plní funkci pojiva a obohacuje chuť papežských karbanátků, je majonéza . Díky ní jsou karbanátky šťavnaté a mají příjemnou konzistenci.
Co potřebujete k přípravě chutných domácích papežských karbanátků? Seznam ingrediencí je krátký a zahrnuje takové produkty, jako jsou:
- kuřecí prsa
- mouka – pšeničná a bramborová
- majonéza
- vejce
- žlutý sýr
- koření – sůl, čerstvě mletý černý pepř, univerzální koření na kuře
- olej na smažení
Jak připravit papežské karbanátky?
Připravit chutné a voňavé papežské karbanátky z mletého kuřete doma není vůbec složité. Recept je rozdělen na jednotlivé kroky, což práci výrazně usnadňuje. Čas na přípravu je krátký. Lahodné domácí papežské karbanátky budou hotové za méně než hodinu.
Jak tedy smažit chutné a šťavnaté papežské karbanátky? Stačí si vybrat tento recept a postupovat podle něj krok za krokem a hned napoprvé se vám povedou chutné karbanátky z kuřecích prsou. Svou chutí a vůní potěší i ty nejnáročnější gurmány.
- Krok 1 – osmažení cibule
- Krok 2 – Nakrájejte kuřecí prsa
- Krok 3 – Smíchejte všechny ingredience na karbanátky.
- Krok 4 – Tvarování a smažení papežských karbanátků na pánvi
S čím podávat papežské karbanátky?
Papežské karbanátky z mletého kuřete se skvěle hodí na rodinnou večeři . Toto jídlo potěší svou chutí a vůní, ale také jednoduchostí a rychlostí přípravy. Aby byla večeře s blízkými kompletní, můžete papežské karbanátky z kuřecích prsou podávat s bramborami, rýží nebo drobnou krupicí. Saláty jsou povinné. Níže najdete několik osvědčených receptů na domácí saláty, které se k papežským karbanátkům ideálně hodí.
INGREDIENCE
- 2 kuřecí prsa
- 50 g strouhaného žlutého sýra
- 1 cibule
- 5 vajec
- 5 lžic majonézy
- 5 lžic bramborové mouky
- 1 čajová lžička univerzálního koření na kuře
- sůl a pepř
- olej na smažení
PŘÍPRAVA KROK ZA KROKEM
- Rozpalte 1 lžíci oleje na pánvi a osmažte nadrobno nakrájenou cibuli do sklovata. Sejměte pánev z ohně.
- Nakrájejte kuřecí prsa na velmi malé kostičky. Ochutnejte univerzálním kořením na kuře.
- Rozklepněte vejce do misky a rozšlehejte vidličkou. Přidejte osmaženou cibuli a majonézu. Přisypte mouku a nastrouhaný žlutý sýr. Ochutnejte solí a pepřem.
- Přidejte kuře a důkladně promíchejte.
- Z směsi vytvarujte kulaté karbanátky a položte je na prkénko.
- Na pánvi rozehřejte olej a karbanátky osmažte z obou stran dozlatova. Po usmažení je položte na prkénko pokryté papírem na pečení, aby se zbavil přebytečný tuk.
- Podávejte k večeři s bramborami nebo rýží a křupavým salátem.