Jak připravit domácí citronovou majonézu: recept s jednoduchými ingrediencemi a velmi snadnou přípravou

Každý si může připravit lahodnou tradiční domácí majonézu, která se hodí k jakémukoli jídlu.

Není nic chutnějšího a sytějšího než tento recept na citronovou majonézu.

Připravit chutný domácí citronový majonéz je velmi jednoduché, protože k tomu potřebujete jen jednoduché ingredience a pár kroků, které zvládne každý. Tento recept je ideální k doprovodu všech druhů pokrmů a lze ho podávat kdykoli během dne.

Za pár minut může kdokoli připravit tento jemný domácí majonézu pomocí jednoduchého receptu . Je prokázáno, že každý, kdo to zkusí, bude více než vděčný.

Jak připravit domácí citronovou majonézu: recept s jednoduchými ingrediencemi a velmi snadnou přípravou

Mezi všemi druhy domácí majonézy, které lze připravit, je jednou z nejoblíbenějších česneková majonéza, a ochutnat lahodnou majonézu na citronové bázi je ideální volbou pro svačinu nebo jako doplněk k jakémukoli jídlu.

Recept na domácí citronovou majonézu

K přípravě této lahodné domácí citronové majonézy budete potřebovat následující ingredience:

Ingredience

  • 1 vejce
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • ½ čajové lžičky hořčice (podle chuti)
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy (podle chuti octa)
  • 1 šálek (240 ml) rostlinného nebo olivového oleje
  • Jak připravit domácí citronovou majonézu: recept s jednoduchými ingrediencemi a velmi snadnou přípravou

Postup přípravy domácího citronového majonézy

  1. Do vysoké nádoby dejte vejce, citronovou šťávu, sůl a hořčici, pokud používáte.
  2. Přidejte všechen olej najednou k ingrediencím.
  3. Vložte mixér nebo šlehač a začněte míchat, aniž byste ho pohybovali. Ujistěte se, že mixér je na dně sklenice nebo nádoby, a nepohybujte jím po dobu asi 15 sekund, dokud se směs nezačne měnit v emulzi.
  4. Začněte mixérem míchat nahoru a dolů, dokud domácí citronová majonéza nezhoustne a nezíská krémovou konzistenci.
  5. Ochutnejte majonézu a podle potřeby přidejte více citronu nebo soli. Podle chuti můžete přidat trochu pepře.
  6. Majonézu můžete skladovat v nádobě v lednici, kde vydrží až 5 dní.

Přejít nahoru