Cheesecake s uzeným lososem: jednoduchý recept, který překvapí vaše hosty

Recept na cheesecake s uzeným lososem: svěží a krémové jídlo pro vaše letní stolování

Pikantní cheesecake? V kombinaci s uzeným lososem je toto svěží jídlo, které se rozplývá v ústech, ideální pro překvapení vašich hostů jako aperitiv nebo předkrm.

Měkký, krémový a s křupavým základem , cheesecake je povinným pokrmem, i když se podává v nesladkých variantách.

Dezert z daleka

Cheesecake nepochází z New Yorku, ale ze starověkého Řecka. Před více než 2000 lety sportovci na olympijských hrách již jedli něco podobného cheesecaku. Později Římané rozšířili recept po Evropě. Právě tehdy němečtí a italští přistěhovalci přivezli recept do Spojených států . V New Yorku získal svou současnou podobu na počátku 20. století s příchodem „smetanového sýra“ – velmi jemného čerstvého sýra. Jeho základem jsou rozdrcené sušenky smíchané s máslem a krém ze sýra, vajec a cukru. Od té doby se objevilo mnoho variant: ricotta v Itálii, fromage blanc v Německu, verze s citronem, čokoládou, vanilkou nebo červeným ovocem… Existují dokonce i pikantní cheesecaky, které se ideálně hodí jako aperitiv nebo předkrm, s uzeným lososem, smetanovým sýrem nebo bylinkami.

Cheesecake s uzeným lososem: jednoduchý recept, který překvapí vaše hosty

Jemný pikantní cheesecake s uzeným lososem: rychlá a snadná příprava

Zde je recept na cheesecake s uzeným lososem.

Ingredience:

  • 110 g krekrů
  • 50 g másla
  • 200 g čerstvého sýra (např. Saint-Mor nebo Carré Frais)
  • 2 lžíce tvarohu
  • 2 vejce
  • 2 plátky uzeného lososa (v průběhu přípravy)
  • Šťáva z 1 citronu
  • Několik snítek zelené cibulky
  • Sůl, pepř
  • 2 plátky uzeného lososa na ozdobu
  • Cheesecake s uzeným lososem: jednoduchý recept, který překvapí vaše hosty

Příprava :

  1. Předehřejte troubu na 160 °C.
  2. Rozpusťte máslo na mírném ohni. Rozdrobte krekry na prášek a smíchejte je s rozpuštěným máslem.
  3. Vyložte dno rozebíratelné formy nebo cukrářského prstence.
  4. V salátové míse smíchejte smetanový sýr, tvaroh, rozšlehaná vejce, citronovou šťávu, 2 plátky lososa nakrájené na malé kousky, nasekanou zelenou cibuli, sůl a pepř.
  5. Směs nalijte do formy.
  6. Pečte 40 minut. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu, poté vložte do lednice minimálně na 4 hodiny.
  7. Před podáváním vyjměte pokrm z formy a ozdobte zbývajícími plátky lososa nakrájenými na proužky. Podávejte vychlazené se salátem.
Přejít nahoru