Zkušené hospodyňky vaří hrachovou polévku jen takhle – dokonce i děti stojí frontu na přídavek: je chutná a sytá.

Šťávy a boršče v propadu

Když budete mít zase chuť na hrachovou polévku místo obvyklých polévek, využijte tento recept. Je poměrně jednoduchý, ale chuť je neuvěřitelná.

Zkušené hospodyňky vaří hrachovou polévku jen takhle – dokonce i děti stojí frontu na přídavek: je chutná a sytá.

Ingredience:

  • kuřecí filé – 300 g;
  • hrách – 200 g;
  • voda – 2 l;
  • cibule – 2 ks;
  • vejce – 1 ks;
  • rostlinný olej – 2 lžíce;
  • krupice – 2 lžíce;
  • mrkev – 1 ks;
  • brambory – 4 ks;
  • sůl, pepř – podle chuti.
  • Zkušené hospodyňky vaří hrachovou polévku jen takhle – dokonce i děti stojí frontu na přídavek: je chutná a sytá.

Postup přípravy:

Hrášek propláchneme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou a postavíme na sporák, vaříme asi 40-50 minut.

Mezitím maso a jednu cibuli umeleme na mlýnku. Smícháme s vejcem a mankou, osolíme a opepříme. Poté z masa vytvarujeme karbanátky.

Mrkev nastrouháme a druhou cibuli nakrájíme. Zeleninu osmažíme na pánvi s trochou rostlinného oleje.

Očistíme a nakrájíme brambory, dáme je do hrnce, po 10 minutách přidáme karbanátky a po dalších 10 minutách osmaženou zeleninu. Polévku osolíme a opepříme, přivedeme k varu a po 5 minutách vypneme.

Přejít nahoru