Šťávy a boršče v propadu
Když budete mít zase chuť na hrachovou polévku místo obvyklých polévek, využijte tento recept. Je poměrně jednoduchý, ale chuť je neuvěřitelná.
Ingredience:
- kuřecí filé – 300 g;
- hrách – 200 g;
- voda – 2 l;
- cibule – 2 ks;
- vejce – 1 ks;
- rostlinný olej – 2 lžíce;
- krupice – 2 lžíce;
- mrkev – 1 ks;
- brambory – 4 ks;
- sůl, pepř – podle chuti.
Postup přípravy:
Hrášek propláchneme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou a postavíme na sporák, vaříme asi 40-50 minut.
Mezitím maso a jednu cibuli umeleme na mlýnku. Smícháme s vejcem a mankou, osolíme a opepříme. Poté z masa vytvarujeme karbanátky.
Mrkev nastrouháme a druhou cibuli nakrájíme. Zeleninu osmažíme na pánvi s trochou rostlinného oleje.
Očistíme a nakrájíme brambory, dáme je do hrnce, po 10 minutách přidáme karbanátky a po dalších 10 minutách osmaženou zeleninu. Polévku osolíme a opepříme, přivedeme k varu a po 5 minutách vypneme.