O této změně se přesvědčte sami. Rajčatová polévka získá neobyčejnou esenci

Rajčatová polévka je snad nejoblíbenější a nejoblíbenější polévka, která je sice jednoduchá na přípravu, ale vyžaduje určité kulinářské znalosti a zkušenosti. Co je třeba udělat, aby se z rajčatové polévky dostalo maximum chuti a aroma?

Jaké maso použít k přípravě rajčatové polévky?

Je docela možné, že každý pondělí drtivá většina Čechů jí rajčatovou polévku . Proč? No, populární rajčatová polévka se obvykle připravuje z vývaru , který obvykle zbude z nedělní večeře . Toto řešení je bezpochyby praktické a znamená, že nevyhazujeme jídlo.

O této změně se přesvědčte sami. Rajčatová polévka získá neobyčejnou esenci

Pokud však vývar nemáme, měli bychom připravit masový vývar, který bude základem pro přípravu rajčatové polévky. Jaké druhy masa tedy vybrat, aby rajčatová polévka chutnala skvěle?

Samozřejmě můžete masový vývar připravit pouze z drůbeže a rajčatová polévka bude stejně chutná, ale stojí za to trochu obohatit chuť přidáním jiných druhů masa. Dobrým řešením by bylo přidat hovězí maso, například hrudí, filé nebo oháňku.

Kromě toho chuť rajčatové polévky můžete obohatit přípravou masového vývaru, když do hrnce dáte malé vepřové kýty s kostí a kouskem masa . Pokud hledáte drůbeží maso , křídla a stehna budou vynikajícím řešením . Kombinace několika druhů masa udělá rajčatovou polévku voňavou a chutnou.

Jaké rajčata se hodí do rajčatové polévky?

Chutná a voňavá rajčatová polévka není jen o vhodném masovém vývaru, ale samozřejmě také o rajčatech. S úspěchem můžeme použít čerstvé rajčata ve formě passaty, pyré, koncentrátu, ale i konzervovaná. Při výběru rajčat do rajčatové polévky je třeba dbát na to, zda mají „masitou“ strukturu a přirozenou sladkost. Důležitá je také jejich relativně intenzivní vůně.

O této změně se přesvědčte sami. Rajčatová polévka získá neobyčejnou esenci

Malinové rajčata jsou ideální pro přípravu rajčatové polévky, protože jsou sladká a aromatická. Rajčata jsou také dobrým řešením. Srdce buvola. Dodávají polévce velmi charakteristickou chuť a jsou také velmi „masitá“, díky čemuž bude polévka mít mimo jiné: krémovou konzistenci.

Fíkové a švestkové rajčata se také dobře hodí do rajčatové polévky, protože se vyznačují vysokou sladkostí, díky čemuž jsou ideální pro rajčatovou polévku s výraznou sladkou chutí.

Kyselou rajčatovou omáčku lze získat přidáním římských rajčat . Díky nim naše polévka získá sytě červenou barvu. Pro klasickou rajčatovou polévku se dobře hodí rajčata odrůdy San Marzano .

Přejít nahoru