Nakrájím ho, smíchám s masem a mám nejlepší náplň do vareniků. Takové v žádné restauraci nejíte.

Ačkoli vareniki jsou dobře známé, ukazuje se, že toto slavné jídlo lze objevit znovu. Seznamte se s receptem a zjistěte, jaké další náplně lze pro jejich přípravu použít. Zaručujeme, že chuť potěší celou rodinu a určitě se nespokojíte s jednou porcí.

Vareniki na různé způsoby

Vareniki jsou neobvyklé jídlo, a to nejen svou chutí, ale také tím, že do jemného těsta můžete dát jakoukoli náplň a vytvořit tak vynikající pokrm. To potvrzují četné recepty tohoto známého jídla. Kuchaři vytvářejí vareniki s ovocem, sýrem, špenátem, klobásou, rybou, bramborami a celou řadou dalších přísad, které mohou vyvolat extrémní emoce. Není však na nás, abychom soudili, co komu chutná.

Nakrájím ho, smíchám s masem a mám nejlepší náplň do vareniků. Takové v žádné restauraci nejíte.

Tím spíše, že doporučujeme recept na chutné vareniki, ale s neméně neobvyklou náplní. Jedná se o vareniki s mletým masem a… kyselým zelím. Kombinace se může zdát nečekaná, protože ingredience se obvykle objevují v samostatných náplních, ale společně jsou velmi chutné. Recept na tyto delikatesy najdete níže.

Ingredience na vareniků

K přípravě vareniků budete potřebovat jen několik ingrediencí. Na náplň budete kromě výše zmíněného masa a kysaného zelí potřebovat cibuli a koření. Těsto můžete připravit podle receptu níže nebo použít svůj oblíbený. Ingredience a jejich poměry jsme uvedli v seznamu níže.

Ingredience

800 g vařeného masa z vývaru

1 ½ kg kysaného zelí

3 cibule

500 g pšeničné mouky

1 vejce

1 sklenice teplé vody

olej

voda (na vaření)

pepř

sůl

Nakrájím ho, smíchám s masem a mám nejlepší náplň do vareniků. Takové v žádné restauraci nejíte.

Recept na pelmeny

Začněte přípravu pelmení přípravou náplně. Nakládané zelí vymačkejte a vložte do hrnce. Zalijte vodou a vařte do měkka. Poté vodu slijte a zelí rozmixujte spolu s připraveným masem. Cibuli oloupejte, nakrájejte na jemné kostičky a osmažte na rozpáleném tuku do sklovata. Vložte ingredience do mísy. Dochuťte pepřem a solí. Vše důkladně promíchejte.

V druhé fázi přípravy je třeba zamíchat těsto. Mouku prosejte do mísy. Přidejte špetku soli a promíchejte. Vbijte vejce a zalijte vodou. Smíchejte ingredience a poté zamíchejte do hladkého a pružného těsta .

Rozválejte je na tenké placky. Pomocí sklenice vykrojte kulaté placky. Do středu každé dejte náplň. Okraje slepte, aby vznikl ozdobný vzor. Vařte vareniki ve vroucí osolené vodě po dobu tří minut poté, co vyplavou na povrch. Podávejte se škvarky a smaženou cibulkou.

Přejít nahoru