Z starého chleba dělám chipsy. Jsou příjemně křupavé.

Máte v chlebníku zbylý chléb nebo máte chuť na něco k zakousnutí při sledování oblíbeného seriálu? Vyzkoušejte jednoduché domácí chlebové chipsy.

Jsou to něco mezi sušenkami a chipsy. Podobné produkty najdete v obchodě, ale tyto domácí chlebové chipsy jsou nejchutnější. Jsou pikantní, lehce česnekové a tak chutné, že miska se rychle vyprázdní. Tato levná pochoutka bude hitem na večírcích.

Chlebové chipsy

Existuje mnoho způsobů, jak využít starý chléb , takže by byla škoda ho vyhodit do koše. Místo toho, abyste z něj dělali zapékané pokrmy nebo strouhanku, vyzkoušejte chutné chipsy s kořením. U nás doma mají velký úspěch, dokonce i místo popcornu a krekrů. Jsou ideálním doplňkem k polévkám a salátům, ale také samostatnou svačinkou při večerním sledování filmu.

Z starého chleba dělám chipsy. Jsou příjemně křupavé.

Tyto snacky jsou mnohem levnější než ty, které se prodávají v supermarketu, a množství koření si můžete upravit podle vlastní chuti. Méně česneku, protože máte brzy rande, více pálivé papriky, protože máte rádi pikantní jídla? Žádný problém, vše záleží na vás.

Ingredience:

  • 200 g pšeničného bagetu (přibližně 2 ks),
  • půlka cibule,
  • 3 stroužky česneku,
  • sladká a ostrá paprika podle chuti,
  • sušené rajčata jako koření nebo přísada na pizzu,
  • sušený bazalka,
  • 125 ml rostlinného oleje (půl sklenice),
  • půl čajové lžičky soli.
  • Z starého chleba dělám chipsy. Jsou příjemně křupavé.

Postup přípravy:

  1. Cibuli a česnek očistěte, nakrájejte na menší kousky a smíchejte s rostlinným nebo olivovým olejem do hladka.
  2. Přidejte koření podle chuti a promíchejte.
  3. Bagetku nakrájejte na tenké plátky o tloušťce asi 2–3 mm.
  4. Chléb potřete připravenou směsí z obou stran.
  5. Vložte na plech vyložený pečícím papírem. Rozložte v jedné vrstvě, chipsy na sebe nekládejte.
  6. Vložte do trouby předehřáté na 160 stupňů Celsia na přibližně 5 minut.
  7. Po uplynutí této doby je otočte a vložte zpět do trouby na několik minut, dokud se nezapečou i z druhé strany.

Vyjměte chipsy z trouby a nechte je vychladnout. Můžete je podávat jako samostatnou pochutinu, jsou velmi chutné s česnekovou omáčkou. Hodí se také jako doplněk k humusu , nahradí krutony v salátu nebo zvýrazní chuť rajčatového krému. Dobrou chuť!

Přejít nahoru