Neuvěřitelně chutný a osvěžující recept na nejlepší jahodový piškotový dort.
Samozřejmě je můžete připravit z jakéhokoli ovoce, které máte rádi, ale nejlépe chutnají s jahodami.
Můžete také obměnit chuť džemu.
Budeme potřebovat:
2 šálky polohrubo mleté mouky
1 čajová lžička prášku do pečiva
2 kusy mléka
4 vejce
1 šálek cukru
½ šálku oleje
Dále:
2 balení vanilkového pudinku
500 g jahod
1 balení tvarohu
5 lžic cukru
2 balení želatiny
jahodová marmeláda
Postup:
Připravte si ingredience a předehřejte troubu na 180 °C.
Těsto:
Do velké mísy dejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, 5 lžícemi mléka, 4 vejci , cukrem a olejem.
Všechny ingredience smíchejte do hladka.
Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy
Pečte asi 15 minut.
Nechte vychladnout.
Smíchejte dva druhy pudinkového prášku s trochou mléka a přidejte zbytek.
Vařte za stálého míchání a po vychladnutí smíchejte s tvarohem a moučkovým cukrem do světlé krémové konzistence.
Vychlazený korpus potřete jahodovým džemem.
Potřete krémem a rozložte jahody.
Horní vrstva:
Připravte želé podle návodu – 500 ml vody, 4 lžíce cukru a obsah sáčku zahřejte na ohni.
Nechte vychladnout a neustále míchejte.
Jemně polijte jahody.
Nechte ztuhnout v chladu.
Před podáváním nakrájejte nožem namočeným v studené vodě a ozdobte podle libosti – jen tak, šlehačkou, jahodami.
Dobrou chuť!