Varování dvou výživových poradců ohledně ovoce ze supermarketů: „Nikdy je nekupujte v této podobě.“

  • V obchodech se stále častěji setkáváme s nakrájeným nebo oloupaným ovocem.

Ve světě, kde nás rychlost nutí přecházet na hotová jídla nebo ultra zpracované produkty, se zdá, že ovoce ustoupilo do pozadí. A právě tady vstupují do hry balíčky s předem nakrájeným ovocem nebo polovinami. A buďte opatrní, protože to, co se zpočátku může jevit jako pomoc, se nakonec může stát větším problémem.

Stále častěji se stává, že v supermarketu najdeme předem nakrájené ovoce, a ani malé místní podniky nejsou proti tomuto trendu imunní. Místo toho, aby nám usnadnily život nebo nám pomohly vyhnout se plýtvání potravinami, jako je nákup poloviny melounu nebo melounu, vystavujeme své zdraví riziku, aniž si to uvědomujeme.

Varování dvou výživových poradců ohledně ovoce ze supermarketů: „Nikdy je nekupujte v této podobě.“

Vezměte v úvahu

Při řešení podobných dilemat je samozřejmě nejlepší obrátit se na odborníky v dané oblasti. Tentokrát se tímto problémem zabývala dietoložka Sandra Monino a novinářka propagující zdravý životní styl Maria Perez. „Buďte opatrní s ovocem, které kupujete,“ komentují. Předem nakrájené ovoce v supermarketu může představovat zdravotní riziko, které nebereme v úvahu, a varují, že bychom je neměli kupovat, pokud není obchod „chlazený“ nebo pokud ovoce nenajdeme v lednici.

I když je pravda, že teplota v těchto místech je obvykle nízká, musíme si uvědomit, že ve skutečnosti nevíme, kdy bylo ovoce sklizeno. Skořice funguje jako ochranná bariéra a v okamžiku sklizně se zvyšuje vystavení a riziko kontaminace .

Protože nemůžete kontrolovat faktory, jako je doba, po kterou bylo ovoce nakrájené, nebo zda bylo skladováno při pokojové teplotě, nejlepší volbou bude vždy koupit ho celé . Maria však uznává, že některé supermarkety začaly zavádět řešení: „Připevňují nálepku s časovým údajem, abyste věděli, že je čerstvě nakrájené“.

 

Přejít nahoru