Mizérie je minulostí. Z okurek můžete připravit úplně jiný salát, který potěší všechny. Připravte ho a budete ho podávat bez přestání.
Okurky na večeři jinak
Nejznámější okurkový salát je mizérie. Oceňujeme ho pro jeho chuť, jednoduchou přípravu a především pro to, že se hodí k mnoha jídlům. I když má tolik výhod, stojí za to připravit z okurek úplně jinou přílohu k večeři. Vyzkoušejte recept na okurky po královsku. Mají výraznou sladkokyselou chuť, ale jsou dostatečně univerzální, aby se hodily k mnoha pokrmům.
Stojí za to zdůraznit, že salát jim dodá lehkost a určitou svěžest. Navíc se tyto okurky snadno připravují a podle tipů v receptu níže je zvládnete za méně než patnáct minut.
Okurky nejsou vše
Chuť královských okurek je dána marinádou. Skládá se z octa, medu a špetky soli. Vše doplňuje malé množství česneku. Ingrediencí je málo, ale těch, které jsou uvedeny níže, stačí na přípravu chutného doplňku k večeři . Nezapomeňte dodržet uvedené poměry.
Ingredience na salát:
1 kg okurek
40 ml octa
20 g medu
200 ml převařené vody
2 stroužky česneku
sůl
Recept na královské okurky
Okurky důkladně umyjte. Poté je oloupejte a nastrouhejte na tenké plátky. Přesuňte do sklenice. Do misky nalijte teplou vodu. Přidejte med, špetku soli a nalijte ocet. Smíchejte ingredience, dokud se sůl úplně nerozpustí.
Do sklenice s okurkami přidejte nasekané stroužky česneku. Ingredience zalijte marinádou. Nechte je v lednici alespoň hodinu. Po uplynutí této doby jsou okurky připravené k podávání k večeři. Budou ještě chutnější, pokud je smícháte s přírodním jogurtem nebo podmáslím.