Na večeři jsem podala královské okurky. Obyčejný okurkový salát můžete schovat

Mizérie je minulostí. Z okurek můžete připravit úplně jiný salát, který potěší všechny. Připravte ho a budete ho podávat bez přestání.

Okurky na večeři jinak

Nejznámější okurkový salát je mizérie. Oceňujeme ho pro jeho chuť, jednoduchou přípravu a především pro to, že se hodí k mnoha jídlům. I když má tolik výhod, stojí za to připravit z okurek úplně jinou přílohu k večeři. Vyzkoušejte recept na okurky po královsku. Mají výraznou sladkokyselou chuť, ale jsou dostatečně univerzální, aby se hodily k mnoha pokrmům.

Stojí za to zdůraznit, že salát jim dodá lehkost a určitou svěžest. Navíc se tyto okurky snadno připravují a podle tipů v receptu níže je zvládnete za méně než patnáct minut.

Na večeři jsem podala královské okurky. Obyčejný okurkový salát můžete schovat

Okurky nejsou vše

Chuť královských okurek je dána marinádou. Skládá se z octa, medu a špetky soli. Vše doplňuje malé množství česneku. Ingrediencí je málo, ale těch, které jsou uvedeny níže, stačí na přípravu chutného doplňku k večeři . Nezapomeňte dodržet uvedené poměry.

Ingredience na salát:

1 kg okurek

40 ml octa

20 g medu

200 ml převařené vody

2 stroužky česneku

sůl

Na večeři jsem podala královské okurky. Obyčejný okurkový salát můžete schovat

Recept na královské okurky

Okurky důkladně umyjte. Poté je oloupejte a nastrouhejte na tenké plátky. Přesuňte do sklenice. Do misky nalijte teplou vodu. Přidejte med, špetku soli a nalijte ocet. Smíchejte ingredience, dokud se sůl úplně nerozpustí.

Do sklenice s okurkami přidejte nasekané stroužky česneku. Ingredience zalijte marinádou. Nechte je v lednici alespoň hodinu. Po uplynutí této doby jsou okurky připravené k podávání k večeři. Budou ještě chutnější, pokud je smícháte s přírodním jogurtem nebo podmáslím.

Přejít nahoru