Přidejte do tvarohu. Hladina cukru se normalizuje a mozek začne pracovat v intenzivním režimu.

Správná kombinace ingrediencí je zárukou lahodné chuti, štíhlé postavy a pevného zdraví. Pokud hledáte rychlou svačinu (na snídani, večeři nebo na večírek), která bude chutná a výživná, vyzkoušejte náš recept. Můžete si připravit jednoduchou pomazánku na sendviče s tvarohem, avokádem a olivami.

Někdy stačí smíchat několik ingrediencí, abyste vytvořili jídlo, které bude nejen zdravé, ale i chutné. Ačkoli většina lidí pravděpodobně jí avokádo nebo tvaroh k snídani nebo večeři, málokdo je smíchá do sametové pomazánky na sendvič . Přidáním oliv, čerstvé zeleniny a koření se směs promění v pokladnici jedinečných chutí a cenných živin. Příprava pasty vám nezabere více než 10 minut .

Avokádo a olivy – doplněk k tvarohu

Přidejte do tvarohu. Hladina cukru se normalizuje a mozek začne pracovat v intenzivním režimu.

K této předkrmu se hodí módní metafora – každý prvek sám o sobě vypadá dobře, ale teprve v kombinaci vytvářejí vynikající styl. Totéž platí pro tvaroh, avokádo a olivy. Každý produkt je sám o sobě zdravý, a když je smícháte v jednom jídle, získáte plnohodnotné jídlo. Těstoviny, které z nich připravíte, jsou bohaté na vitamíny, minerály a látky prospěšné pro organismus.

Tvaroh je lehký mléčný výrobek s vysokým obsahem bílkovin a nízkým obsahem tuku . Nejlepší je vybrat odlehčenou (dietní) variantu, protože obsahuje nejméně kalorií. Tvaroh obsahuje vápník, fosfor a vitamíny skupiny B. Díky těmto živinám skvěle sytí a na dlouho potlačuje chuť k jídlu. Kromě toho regeneruje svaly a posiluje kosti. Zajišťuje také správné fungování nervového systému, včetně zlepšení paměti a koncentrace.

Avokádo – zdroj zdravých tuků . Toto ovoce obsahuje hodně draslíku, vitamínů C a E a také antioxidantů. Proto avokádo snižuje příliš vysokou hladinu „špatného“ cholesterolu, minimalizuje riziko aterosklerózy a tím pečuje o kardiovaskulární systém. Obsahuje také vlákninu, která zlepšuje trávení, zajišťuje pocit sytosti a zpomaluje vstřebávání sacharidů (což stabilizuje hladinu cukru v krvi). Pravidelná konzumace tohoto ovoce má příznivý vliv na vzhled pokožky.

Olivy jsou bohaté na antioxidanty, vitamín E a zdravé tuky . Zajišťují správnou funkci srdce, chrání před předčasným stárnutím organismu a negativními účinky oxidačního stresu. Díky tomu mají protizánětlivé vlastnosti a potenciální protirakovinné účinky. Součástí složení jsou také vláknina, která zlepšuje peristaltiku střev a snižuje pravděpodobnost prudkých výkyvů cukru. Obsahují také vápník a železo, které posilují kosti a předcházejí anémii.

Voňavá pasta obsahuje také čerstvý bazalku, která podporuje trávení a má protizánětlivé a antibakteriální účinky. Nechybí ani citronová šťáva (podporující imunitní systém) a koření (sůl, pepř a česnek), které nejen posilují reakci organismu na infekce, ale také regulují vodní a elektrolytovou rovnováhu a urychlují vstřebávání živin.

Kombinace tvarohu s avokádem a olivami vytváří vyvážené a výživné jídlo. Obsahuje bílkoviny, zdravé tuky, vlákninu, vitamíny a minerály. Společně potlačují chuť na svačiny, podporují zdraví srdce a trávicího systému a regulují metabolismus cukru.

Přidejte do tvarohu. Hladina cukru se normalizuje a mozek začne pracovat v intenzivním režimu.

Tvaroh s avokádem a olivami – recept

Tvaroh s avokádem a olivami se připravuje velmi rychle. Pokud nechcete trávit příliš mnoho času přípravou snídaně, večeře nebo občerstvení na večírek, náš recept se vám určitě bude líbit. Stačí smíchat všechny ingredience a vytvořit voňavou pomazánku na sendviče.

Ingredience:

  • velké zralé avokádo,
  • 200 g tvarohu,
  • 8 zelených oliv,
  • několik čerstvých lístků bazalky.
  • citronová šťáva,
  • granulovaný česnek,
  • sůl,
  • pepř.

Jak připravit

Avokádo rozkrojte na polovinu a vyjměte dužinu. Přesuňte do kuchyňského robotu. Přidejte tvaroh, olivy a bazalku. Smíchejte vše do hladké hmoty.

Do pasty přidejte citronovou šťávu, česnek, osolte a opepřete. Znovu rychle promíchejte, dokud se ingredience nespojí.

Tvaroh s avokádem a olivami podávejte s oblíbeným chlebem nebo krekry (aby se dalo použít jako omáčka). Můžete také přidat zeleninu (rajčata, okurky, ředkvičky) nebo například mozzarellu nebo vejce na chléb namazaný pastou. Pokud chcete více kalorií a chuti, můžete je posypat sezamem nebo slunečnicovými semínky.

Přejít nahoru