Lepší koření na maso a vývar nenajdete. Recept je jednoduchý.

Koření je v kuchyni nezbytné. Skvěle umocňuje chuť různých pokrmů a dodává jim úžasnou vůni, která je pokaždé zvlášť výrazná. Pokud jste však náročnější, můžete se vzdát kupovaného Maggi. Máme pro vás mnohem lepší nabídku.

Proč je koření v kuchyni tak důležité?

Koření je neodmyslitelnou součástí každé kuchyně . Vždy by mělo být v kuchyňské skříňce, protože s jeho přidáním je jídlo mnohem chutnější a jeho chuť je výraznější. Nejpopulárnější jsou samozřejmě sůl a pepř, které najdete ve většině jídel a předkrmů. Nejsou to však jediné doplňky, které bychom si měli pořídit.

Lepší koření na maso a vývar nenajdete. Recept je jednoduchý.

Mezi běžné koření, které má velký vliv na chuť jednotlivých pokrmů, patří bobkový list a nové koření. Nejčastěji se používají k přípravě různých druhů polévek a omáček. Málokdo ví, že koření obsahuje mnoho vitamínů a minerálů, které mají příznivý vliv na zdraví. Samozřejmě v odpovídajícím množství.

Dalším velmi oblíbeným kořením je „Maggi“, ale kupovaná varianta není nejlepší volbou. Stojí za to připravit něco podobného, ale rozhodně lepšího, protože je to domácí. Vše, co potřebujete, je trochu libostoka. Velmi zajímavý recept na toto koření navrhl autor . Určitě to musíte vyzkoušet.

Domácí Maggi

Toto koření do vývaru se skvěle hodí do vaší kuchyně . K přípravě budeme potřebovat následující ingredience.

Ingredience:

1 kg listů libostoku se stonky

1 mrkev

2 petržel

kousek celeru

2 litry vody

3,5 lžíce soli

3 lžíce cukru

3 lžíce octa

2 lžíce tmavé sojové omáčky

Jak připravit Maggi s libečkem?

 

Lepší koření na maso a vývar nenajdete. Recept je jednoduchý.

Domácí Maggi je zajímavou alternativou k tomu, co všichni dobře známe .

Nejprve pečlivě umyjte listy libečku a vložte je do hrnce. Přidejte také oloupanou mrkev , petržel a kousek celeru . Ingredience zalijte dvěma litry vody a vařte vše po dobu jedné hodiny.

Po uplynutí této doby sejměte hrnec z ohně, dochuťte solí, cukrem, octem a sójovou omáčkou a počkejte, až vše úplně vychladne.

Poté rozlijeme do sklenic, které je nutné sterilizovat, jinak vše zkysne. Pokud jsme si však jisti, že ho rychle spotřebujeme, můžeme ho přelít do malé láhve.

Domácí maggi bylinková směs připravená tímto způsobem skvěle obohatí chuť vývaru.

Přejít nahoru