Ani smažené, ani rozvařené: jak správně vařit vejce, aby se maximálně využily jejich prospěšné látky

Vejce jsou potravinou bohatou na živiny, ale maximální využití jejich prospěšných látek závisí na tom, jak je připravujete. Zjistěte, jak na to.

Vejce jsou základní potravinou. Jedná se o naprosto univerzální produkt , který lze přidat do jakéhokoli jídla: salátů, polévek, ragú a mnoha dalších. Má mnoho prospěšných vlastností , ale je důležité vědět, jak ho připravit, aby se využily všechny jeho živiny .

Tato potravina obsahuje bílkoviny , sacharidy a zdravé tuky, které jsou klíčové pro optimální fungování organismu. Způsob přípravy však bude mít rozhodující vliv na zachování všech živin.

 

Mezi četné výhody vajec patří ochrana mozku, kontrola hmotnosti, zlepšení krevního oběhu v těle, nárůst svalové hmoty a také péče o pokožku a kolagen . To vše samozřejmě za předpokladu správné přípravy.

Ani smažené, ani rozvařené: jak správně vařit vejce, aby se maximálně využily jejich prospěšné látky

Jak připravit vejce tak, aby si zachovala živiny

Nejlepší způsob, jak připravit vejce tak, aby jeho živiny měly účinek na organismus konzumenta, je uvařit ho .

Při působení vysokých teplot a ve skořápce se bílky mohou srážet bez denaturace, což umožňuje organismu snadno vstřebávat živiny .

Kromě toho se do nich nepřidává olej, jako do míchaných vajec nebo smažených vajec, takže mají nižší kalorickou hodnotu. Pokud chcete přidat olej, doporučujeme použít olivový olej.

Přejít nahoru