Tři kuchyňské koření, které pomáhají při bolestech kostí a kloubů rukou, kolen a loktů

Ti, kteří trpí onemocněními, jako je artritida, mohou najít spojence v určitých přírodních ingrediencích.

Bolesti kloubů a kostí jsou častým onemocněním, které postihuje mnoho lidí, zejména ty, kteří trpí onemocněními, jako je artritida .

Mohlo by vás zajímat:Mocná zelenina, která čistí játra, pomáhá odbourávat tuky a neutralizuje toxické látky.

Ačkoli je lékařská léčba velmi důležitá, některé přírodní ingredience mohou sloužit jako doplňkové prostředky ke snížení zánětu a zmírnění příznaků. Mezi nimi vynikají tři koření svými léčivými vlastnostmi: zázvor , kurkuma a černý pepř .

Tři kuchyňské koření, které pomáhají při bolestech kostí a kloubů rukou, kolen a loktů

Koření a jejich vlastnosti pro zmírnění bolesti kloubů a kostí

  1. Zázvor : tento kořen je široce používán v kuchyni a tradiční medicíně a má protizánětlivé a analgetické vlastnosti. Obsahuje gingerol, sloučeninu s antioxidačním účinkem, která může pomoci zmírnit zánět kloubů a bolest způsobenou onemocněními, jako je osteoartritida.
  1. Kurkuma: bohatá na kurkumin – silný antioxidant a protizánětlivý prostředek, kurkuma je známá svou schopností zmírňovat příznaky artritidy a dalších zánětlivých onemocnění. Některé studie ukazují, že kurkumin může být stejně účinný jako některé protizánětlivé léky, ale bez vedlejších účinků, které tyto léky způsobují.

Lidé trpící onemocněními, jako je artritida, mohou najít spojence v určitých přírodních složkách.

  1. Černý pepř : ačkoli se černý pepř obvykle používá jako dochucovadlo, má díky obsahu piperinu léčivé vlastnosti. Tato sloučenina zlepšuje biologickou dostupnost jiných živin, jako je kurkumin v kurkumě, a zesiluje jejich protizánětlivé účinky. Kromě toho má černý pepř antioxidační vlastnosti, které pomáhají bojovat proti poškození buněk.Tři kuchyňské koření, které pomáhají při bolestech kostí a kloubů rukou, kolen a loktů

Tyto tři koření se liší nejen svými individuálními prospěšnými vlastnostmi, ale také synergickým účinkem při společném užívání, které pomáhá zmírnit záněty a zlepšit pohyblivost u lidí s bolestmi kloubů.

Nejlepší způsoby konzumace těchto koření pro maximální účinnost

Abyste mohli plně využít vlastnosti zázvoru, kurkumy a černého pepře, je důležité správně je zařadit do svého každodenního jídelníčku. Zde je několik návrhů:

  • Nálev z kurkumy a zázvoru : přiveďte k varu vodu s malým množstvím čerstvého zázvoru a lžičkou mleté kurkumy. Můžete přidat špetku černého pepře, aby se účinek kurkumy zesílil, a trochu medu, aby se nápoj osladil. Konzumace tohoto horkého nápoje může zmírnit zánět a bolest kloubů.
  • Koření do jídla: posypte kurkumou a černým pepřem saláty, polévky nebo dušená jídla. Čerstvý nebo mletý zázvor můžete přidat do dresinků nebo džusů, aby jim dodal zvláštní chuť a další prospěšné látky.
  • Kurkumová pasta: smíchejte kurkumu, černý pepř a olej (například kokosový nebo olivový) a vytvořte pastu, kterou můžete přidat do teplého mléka, známého jako „zlaté mléko“, nebo do jiných teplých pokrmů.
  • Tři kuchyňské koření, které pomáhají při bolestech kostí a kloubů rukou, kolen a loktů

Osvěžující sklenice vody s ananasem, zázvorem, skořicí a kurkumou: přírodní směs s detoxikačními a protizánětlivými účinky.

Je třeba zdůraznit, že tyto koření nenahrazují lékařskou léčbu. Zázvor a kurkuma prokázaly vědecky potvrzené protizánětlivé účinky, jejich účinky se vzájemně doplňují a neměly by být považovány za zázračný lék.

Pokud trpíte chronickými bolestmi kloubů, obraťte se na lékaře, dietologa nebo výživového poradce, který stanoví správnou diagnózu a sestaví komplexní léčebný plán. Kromě toho by konzumace těchto koření měla být kombinována s vyváženou stravou a pravidelným cvičením pro udržení celkového zdraví a snížení rizika onemocnění kloubů.

Přejít nahoru