Jak připravit jednoduchý cheesecake bez trouby a za pár minut

Toto je jednoduchý recept na krémový sýr bez pečení, který je vysvětlen krok za krokem a zabere jen pár minut.

Krémový cheesecake se stal jedním z nejoblíbenějších a nejjednodušších způsobů, jak si vychutnat krémový a lahodný dezert bez nutnosti použití trouby. Jeho jemná struktura a vyvážená chuť, kombinující sladkost a kyselost smetanového sýra , ho činí neodolatelným. Nejlepší na tom je, že se jedná o rychlou a jednoduchou variantu, kterou si můžete připravit v každé domácnosti. Navíc ji můžete přizpůsobit přidáním ovoce, džemů nebo čokolády, které nejvíce chutnají každému kuchaři .

Stejně jako většina cheesecaků, příprava začíná základnou z rozdrcených sušenek a másla, na kterou se nalije směs smetanového sýra, smetany a cukru. Poslední krok bude stejně jednoduchý, jako ho dát do lednice a přizpůsobit podle vlastní chuti.

Jak připravit jednoduchý cheesecake bez trouby a za pár minut

bez trouby, krok za krokem

Jak připravit cheesecake bez trouby, krok za krokem

Příprava tohoto jídla trvá pouhých 20 minut a jeho chlazení v lednici 4 hodiny. Prvním krokem je samozřejmě mít po ruce všechny ingredience:

  • 200 gramů sušenek
  • 80 gramů rozpuštěného másla
  • 500 g smetanového sýra typu Philadelphia
  • 200 mililitrů šlehačky

100 g moučkového cukru

6 listů neutrálního želatiny

50 mililitrů mléka.

200 gramů džemu libovolné příchutě podle vaší chuti.

Jak připravit jednoduchý cheesecake bez trouby a za pár minut

Jak jsme již zdůraznili, nejprve je třeba připravit základ pro sušenky, rozemlet je na jemný prášek a smíchat s rozpuštěným máslem. Poté směs vyklopte na dno rozebíratelné formy (o průměru nejméně 20 centimetrů pro uvedené množství) . Nejlepší je směs přitlačit lžící, aby se na dně vytvořila hustá pasta.

Když je základ hotový, dejte ho do lednice, zatímco připravujete zbytek dortu. První krok – namočte želatinu a připravte náplň.

Do misky dejte smetanový sýr a moučkový cukr a míchejte, dokud nevznikne homogenní hmota . Potom v jiné nádobě lehce vyšlehejte smetanu a přidejte ji k sýru, dokud se vše dobře nepropojí. V této fázi je čas sestavit dort: nalijte směs na sušenkovou základnu , povrch uhlaďte špachtlí a dejte do lednice na čtyři hodiny.

Samozřejmě před podáváním nezapomeňte dort ozdobit podle svého vkusu oblíbenou marmeládou, a hotovo!

Přejít nahoru