Připravte svým přátelům dokonalý doplněk.
Blíží se víkend a v těchto dnech se chuť na dezert stává neustálou, a proto vás dnes naučíme, jak si pochutnat na jednom z receptů, který nikdy nezklame.
Ořechový koláč je ideální pro ty, kteří dělají první kroky v kuchyni, protože nevyžaduje mnoho ingrediencí a je poměrně snadný na přípravu .
K přípravě jednoho z nejoblíbenějších receptů na mate budete potřebovat následující ingredience: 4 vejce, 150 gramů mouky, 1 sáček prášku do pečiva, 2 lžíce rozpustné kávy, 2 jablka, 50 gramů makadamových ořechů, 30 gramů granulované stévie a 150 gramů másla.
Po přípravě ingrediencí pro tento delikatesní pokrm se můžeme pustit do přípravy . Nejprve předehřejte troubu na 190 stupňů.
Po dokončení předchozího kroku jednoho z ideálních receptů , kterými překvapíte svou rodinu, je čas očistit jablka, odstranit jádřince a nakrájet je na tenké plátky.
Poté vymastíme pekáč olejem, posypeme 1 lžící stévie a plátky jablek vyložíme na dno pekáče. Nezapomeňte jednu polovinu položit na druhou.
Na druhé straně rozšlehejte máslo se stevií v míse , přidejte vejce jedno po druhém a pokračujte v šlehání, dokud nezbude trojnásobná konzistence.
Nyní přidejte kávu a mouku, kterou jste předem prosáli s kvasnicemi. Přidejte nasekané vlašské ořechy a promíchejte. Těsto přeneste do formy, do které jste vložili plátky jablek, a pečte asi 10 minut. Poté jsem snížila teplotu trouby na 180 stupňů a pekla dalších 20 minut.
Po uplynutí doby pečení nechte ořechový koláč v vypnuté troubě ještě 10 minut. Vyjměte, nechte vychladnout a můžete podávat.