Omeleta bude chutnější než jakékoli jiné jídlo: do pánve nedáváme rajčata ani máslo

  • Vejce jsou klasickou součástí snídaně. Vařená, smažená, jako volská oka nebo nadýchaná omeleta – už dávno se stala neodmyslitelnou součástí našeho jídelníčku. Zdálo by se, že co může být jednoduššího než připravit omeletu? Ale ukazuje se, že existuje způsob, jak z tohoto jednoduchého jídla udělat kulinářský skvost.

Odhalíme vám tajemství, jak omeletě dodat zvláštní nadýchlost a sytou chuť. Tajemství spočívá v… obyčejné mouce!

Jak připravit dokonalou omeletu

Omeleta bude chutnější než jakékoli jiné jídlo: do pánve nedáváme rajčata ani máslo

– Na jedno vejce přidejte půl lžíce mouky.

– Důkladně promíchejte do hladka.

Proč to funguje?

– Nadýchanost – mouka dodává omeletě objem a ta se nesedá ani během vaření, ani po něm.

– Stabilita – jídlo si zachovává tvar a zůstává vzdušné a jemné.

Důležité!

Hlavní je nepřehánět to. Příliš mnoho mouky změní lehký omelet na hutný „vaječný palačinka“ a může způsobit, že hmota klesne.

Vyzkoušejte tento jednoduchý, ale účinný trik – a vaše snídaně zazáří novými barvami!

Přejít nahoru