- Vejce jsou klasickou součástí snídaně. Vařená, smažená, jako volská oka nebo nadýchaná omeleta – už dávno se stala neodmyslitelnou součástí našeho jídelníčku. Zdálo by se, že co může být jednoduššího než připravit omeletu? Ale ukazuje se, že existuje způsob, jak z tohoto jednoduchého jídla udělat kulinářský skvost.
Odhalíme vám tajemství, jak omeletě dodat zvláštní nadýchlost a sytou chuť. Tajemství spočívá v… obyčejné mouce!
Jak připravit dokonalou omeletu
– Na jedno vejce přidejte půl lžíce mouky.
– Důkladně promíchejte do hladka.
Proč to funguje?
– Nadýchanost – mouka dodává omeletě objem a ta se nesedá ani během vaření, ani po něm.
– Stabilita – jídlo si zachovává tvar a zůstává vzdušné a jemné.
Důležité!
Hlavní je nepřehánět to. Příliš mnoho mouky změní lehký omelet na hutný „vaječný palačinka“ a může způsobit, že hmota klesne.
Vyzkoušejte tento jednoduchý, ale účinný trik – a vaše snídaně zazáří novými barvami!