Ani lednička, ani váza s ovocem: ideální místo pro skladování banánů

Banány, stejně jako jiné ovoce, rychle hnijí, pokud nejsou správně skladovány. Toto je nejlepší způsob, jak banány uchovat co nejdéle.

Někteří je mají raději zelené, jiní zralejší, ale v každém případě je důležité banány správně skladovat, aby vydržely co nejdéle a nezkazily se. Toto ovoce je jedním z nejvíce konzumovaných v České republice a není sezónní; banány najdete v supermarketech a ovocných obchodech po celý rok.

Vysoká nutriční hodnota a obsah draslíku z něj činí nenahraditelný produkt pro sportovce. Pokud je však skladujete v lednici nebo v misce s jiným ovocem, děláte to špatně.

Ani lednička, ani váza s ovocem: ideální místo pro skladování banánů

V lednici ztrácí své vlastnosti.

Nejčastěji se myslí, že skladování produktu v lednici prodlouží jeho trvanlivost jednoduše proto, že je chlazený. Skladování banánů v ledničce však ovoci neprospívá , protože kvůli chladu ztrácí své vlastnosti a chuť. Banán možná vydrží déle a neobjeví se na něm typické černé skvrny, ale nebudete moci plně využít všechny jeho prospěšné vlastnosti.

Vyhněte se kontaktu s jinými druhy ovoce.

Nechávat banány ve váze s jiným ovocem také není nejlepší způsob, jak je uchovat, a to z jednoho důvodu: ethylen. Jedná se o plyn obsažený v některých druzích ovoce, jako jsou jablka nebo rajčata, který urychluje proces zrání banánů.

Ani lednička, ani váza s ovocem: ideální místo pro skladování banánů

Na závěr je třeba říci, že nejlepším místem pro skladování banánů je suché místo při pokojové teplotě, daleko od jasného světla a samozřejmě bez kontaktu s jinými druhy ovoce.

Přejít nahoru