Recept na okrošku bez klobásy
Do klasického receptu na okrošku se vždy přidává vařená klobása. Existuje ale i originálnější varianta letní polévky, která vás určitě překvapí, protože mezi ingrediencemi je i dušené maso.
Ingredience:
dušená masová konzerva – 1 plechovka;
ředkvičky – 100 g;
čerstvé okurky – 3 kusy;
brambory – 2 kusy;
kuřecí vejce – 3 kusy;
zelená cibule – 1 svazek;
kvas – 1 litr;
majonéza – 2 lžíce;
sůl – podle chuti.
Uvařte brambory a vejce, oloupejte je a nakrájejte na kostky. Omyjte ředkvičky a okurky, nastrouhejte je na hrubém struhadle.
Otevřete konzervu dušeného masa, oddělte maso od tuku a tekutiny a nakrájejte ho na malé kousky. Nakrájejte zelenou cibuli a přidejte ji k ostatním ingrediencím.
Přidejte majonézu a sůl, rozdělte okrošku na talíře a zalijte studeným kvasem. Podle potřeby můžete přidat ještě sůl.
Okroška s dušeným masem je chutnější a sytější než s klobásou. Dobrou chuť!