Do okrošky nepřidávám klobásu – našla jsem lepší recept: letní polévka bude hned chutnější a sytější

Recept na okrošku bez klobásy

Do klasického receptu na okrošku se vždy přidává vařená klobása. Existuje ale i originálnější varianta letní polévky, která vás určitě překvapí, protože mezi ingrediencemi je i dušené maso.

Do okrošky nepřidávám klobásu – našla jsem lepší recept: letní polévka bude hned chutnější a sytější

Ingredience:

dušená masová konzerva – 1 plechovka;

ředkvičky – 100 g;

čerstvé okurky – 3 kusy;

brambory – 2 kusy;

kuřecí vejce – 3 kusy;

zelená cibule – 1 svazek;

kvas – 1 litr;

majonéza – 2 lžíce;

sůl – podle chuti.

Do okrošky nepřidávám klobásu – našla jsem lepší recept: letní polévka bude hned chutnější a sytější

Uvařte brambory a vejce, oloupejte je a nakrájejte na kostky. Omyjte ředkvičky a okurky, nastrouhejte je na hrubém struhadle.

Otevřete konzervu dušeného masa, oddělte maso od tuku a tekutiny a nakrájejte ho na malé kousky. Nakrájejte zelenou cibuli a přidejte ji k ostatním ingrediencím.

Přidejte majonézu a sůl, rozdělte okrošku na talíře a zalijte studeným kvasem. Podle potřeby můžete přidat ještě sůl.

Okroška s dušeným masem je chutnější a sytější než s klobásou. Dobrou chuť!

Přejít nahoru