Expert na kávu dává jednoduchou radu, která vám pomůže vychutnat si lepší šálek kávy.
Cílem každého milovníka kávy je pít dobrou kávu. Bohužel káva není vždy tak chutná, jak bychom si přáli. Proč?
Čistá kávovar je pro přípravu chutné kávy rozhodující. Chuť kávy závisí na souhrnu mnoha faktorů: výběr kvality kávy, způsob přípravy a čistota zařízení – to vše má význam.
Existuje však jeden často opomíjený detail, který má podstatný vliv na chuť kávy – zacházení s filtračním sáčkem.
Jeho oblíbenou radou je příprava filtračního sáčku před použitím. Nejde však o ohýbání okrajů, ale o jejich vyrovnání. Yalonnen doporučuje filtrační sáček před přípravou kávy opláchnout vodou.
– Já filtrační sáček vždy oplachuji. Doporučuje zejména důkladně opláchnout hnědé filtrační sáčky vyrobené z papíru .
Propláchnutí filtračního sáčku zlepšuje chuť kávy a zajišťuje správné umístění sáčku ve filtru. Tento jednoduchý krok může zaručit lepší chuť vaší kávy. Podle odborníka, pokud filtrační sáček nepropláchnete, káva získá papírovou příchuť.
Propláchnutí filtračního sáčku zlepšuje chuť kávy a zajišťuje správné umístění sáčku ve filtru.
Tím se zajistí, že okraje filtračního sáčku zůstanou na svém místě a voda neprosakuje přes filtrační sáček do kávovaru.