Tyhle bezlepkový palačinky se dělají fakt rychle a snadno. Dělají se ze dvou opravdových ingrediencí, kromě soli a oleje na smažení. Takže mouka ani její náhražky nemají šanci.
Palačinky bez mouky
Když čteme o zázračném receptu na jídlo bez mouky, obvykle očekáváme její náhražky. Mouku proto nahrazujeme produkty s vysokým obsahem bílkovin, které se zpracují do podobné konzistence . Máme tedy hrachovou mouku, mandlovou mouku a v nejkontroverznější verzi mouku z cvrčků.
V receptu na palačinky však mouku vůbec nemusíme používat. V takovém systému se samozřejmě budeme muset zbavit i mléka . Nahradíme je něčím hustším – přírodním jogurtem.
Recept na palačinky s vejci a jogurtem
Vaječné bílky, bílkoviny jogurtu a jeho polotekutá konzistence umožňují směs dovést do konzistence palačinek. Jogurt sám o sobě musí být samozřejmě hustý. Směs je třeba pečlivě připravit, zejména s ohledem na rozdíl ve velikosti vajec – pokud jich bude příliš málo, bude příprava takových palačinek obtížná.
Ingredience
100 g řeckého jogurtu nebo skíry
4 vejce
Sůl
Rozpuštěné máslo na smažení
Palačinky s jogurtem a vejcem
Jogurt osolte a promíchejte. To by se nemělo dělat dlouho před přípravou palačinek. Slaný jogurt se začne rozvrstvovat a budete muset vylít vyteklou syrovátku.
Rozbijte vejce do misky s jogurtem. Míchejte do hladka. Nejlepší je použít mixér, který ingredience důkladně promíchá.
Formu lehce vymastěte rozpuštěným máslem. Nalijte jogurtovou směs naběračkou. Když spodní strana palačinky zezlátne, opatrně ji otočte a osmažte z druhé strany do zlatova.