Často se stává, že máslo, které vyndáte z ledničky, je tvrdé jako kámen. Tento problém dobře známe, proto se s vámi podělíme o účinné způsoby, jak máslo rychle změkčit. Zapamatujte si tuto radu a už vás nikdy nebude trápit ztuhlé máslo při přípravě snídaně.
Máslem dolů
Každý, kdo se někdy probudil ráno a zjistil, že večer předtím nevytáhl máslo z ledničky, ví, k čemu to vede. Pokud se někomu nakonec podaří zázrakem odtrhnout kousek másla od zmrzlého bloku, narazí na další problém. Zmrzlé máslo nelze namazat na chléb. Znamená to, že budete muset vynechat jídlo?
Ne nutně, stačí mít v zásobě osvědčený způsob, jak máslo změkčit. Existuje jich několik, proto jsme vybrali ty nejúčinnější a nejrozumnější a představujeme je níže.
Jak rychle změkčit máslo?
Ačkoli máslo rozmrazuje mnohem rychleji než maso, stále to zabere hodně času. Zvláště pokud je potřeba ho okamžitě použít. V takových případech je vhodné k rozmrazování použít mikrovlnnou troubu. Pokud budete opatrní, máslo změkne, ale nerozpustí se.
K tomu stačí na zařízení nastavit program „rozmrazování“. Pokud vaše zařízení tento režim nemá, nastavte mikrovlnnou troubu na minimální výkon. Položte máslo na talíř a vložte jej do trouby. Zmrazené potraviny rozmrazujte v krátkých intervalech, aby se úplně nerozpustily.
Další způsoby přípravy tuhého másla
Pokud nemáte mikrovlnnou troubu nebo se bojíte, že vysoká teplota máslo z ledničky příliš roztaví, vyzkoušejte tyto metody. Prvním krokem je přivést vodu v hrnci k varu. Poté je třeba nůž ponořit do horké tekutiny. Jakmile ucítíte, že je dostatečně horký, použijte jej k nakrájení másla. Nyní si ještě více uvědomíte, že rčení, že nůž jde jako máslo, nevzniklo jen tak z ničeho .
Druhá metoda se nazývá „metoda horké misky“ . Je stejně účinný a jednoduchý jako ostatní, ale vyžaduje přípravu. Nalijte do misky vroucí vodu. Až tekutina vychladne na teplotu nádoby, vodu vylijte. Vložte do ní kousek másla a po chvíli bude tak měkké, že ho budete moci bez problémů namazat na chléb.